AMBASADORKA ZORICA BUKINAC: Politika Slovenije prema BiH se nije promenila, podržavamo njihov EVROPSKI PUT!
Zorica Bukinac, Foto: PrintscreenYoutube

podrška

AMBASADORKA ZORICA BUKINAC: Politika Slovenije prema BiH se nije promenila, podržavamo njihov EVROPSKI PUT!

Ambasadorka Slovenije pozvana je na razgovor u Predsedništvo BiH nakon što su se u medijima pojavile informacije da je premijer Slovenije Janez Janša u Brisel uputio "non pejper" u kojem se navodno pominje i mirno razdruživanje BiH

Objavljeno:

Ambasadorka Slovenije u BiH Zorica Bukinac izjavila je danas da se politika Slovenije prema Bosni i Hercegovini nije promenila i da njena zemlja podržava evropski put BiH. Bukinac je posle sastanka sa savetnikom člana Predsedništva BiH Željka Komšića istakla da želi da se svi akteri što pre usredsrede na ispunjenje 14 prioriteta iz mišljenja Evropske komisije.

Ambasadorka Slovenije pozvana je na razgovor u Predsedništvo BiH nakon što su se u medijima pojavile informacije da je premijer Slovenije Janez Janša u Brisel uputio "non pejper" u kojem se navodno pominje i mirno razdruživanje BiH.

Janša je negirao informacije da Slovenija nakon što 1. jula preuzme predsedavanje Evropskom unijom planira da na dnevni red stavi odredjenu viziju "dovršetka raspada Jugoslavije".

Mediji su objavili da je Janša u Brisel uputio "non pejper" u kojem se pominje promena granica, te, izmedju ostalog, predvidja mogućnost i otcepljenja Republike Srpske, kao i prekrajanje granica u Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Albaniji.

Informaciju o navodnom Janšinom "non pejperu" objavio je portal Politicki.ba.

Bonus video:

01:59

AMBASADORKA SRBIJE U VELIKOJ BRITANIJI: Državljani naše zemlje pod OVIM USLOVIMA mogu da uđu u Srbiju (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.