OPALA, TESTOVI IZ SRBIJE NE VAŽE! Komšije priznaju negativne PCR nalaze samo država EU
Ne stariji od 24 časa, Foto: Beta

BEZ ODLASKA U KARANTIN

OPALA, TESTOVI IZ SRBIJE NE VAŽE! Komšije priznaju negativne PCR nalaze samo država EU

Ova mera ne odnosi se na prekogranične dnevne radne migracije

Objavljeno:

U Sloveniju je od danas moguć ulazak bez odlaska u karantin samo sa negativnim PCR testom iz EU, odnosno šengenskog područja, i to ne starijeg od 24 časa, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu slovenačke Ambasade u Beogradu.

Novom odlukom više nije moguće ulaziti sa negativnim PCR testom koji je urađen u institucijama u Srbiji ili drugoj državi van EU, odnosno šengenskog područja.

Kako se navodi, ulazak u Sloveniju iz države na crvenoj listi, među kojima je i Srbija, bez upućivanja u karantin kod kuće ili bez prilaganja negativnog rezultata testa na prisustvo virusa korona dozvoljava se samo za sedam izuzetaka, prenosi N1.

Novi pogoji za vstop v Republiko Slovenijo – 24.12.2020Vlada je na dopisni seji sprejela Odlok o spremembah Odloka o...

Posted by Veleposlaništvo Slovenije v Beogradu/Ambasada Slovenije u Beogradu on Четвртак, 24. децембар 2020.

Ova mera ne odnosi se na prekogranične dnevne radne migracije, dakle za osobe koje su u radnom odnosu u jednoj od država članica EU ili drugoj državi šengenskog područja, za šta imaju dokaz, odnosno potpisanu izjavu kojom dokazuju razlog za prelazak granice kao dnevni radni migranti i vraćaju se u roku od 14 časovca od prelaska granice.

Drugi izuzetak su lica koja su upućena na ili sa izvršenja zadataka u sektoru međunarodnog prevoza i to pri prelasku granice dokazuju potvrdom za radnike u sektoru međunarodnog prevoza, potvrdom Komisije o izvođenju zelenih voznih pojaseva ili drugim odgovarajućim dokumentom iz kog se može videti da ga je uputio poslodavac.

Nova mera ne odnosi se ni na osobe koje vrše prevoz robe u Sloveniju ili iz Slovenije u privrednom saobraćaju, kao i za teretni saobraćaj u tranzitu i napušta Sloveniju u roku od osam sati po prelasku granice

Kao četvrti izuzetak od nove mere navode se osobe koje putuju u tranzitu kroz Sloveniju i napuštaju je najkasnije u roku od šest sati po ulasku.

Peti izuzetak su predstavnici stranog bezbjednosnog organa (policije ili pravosuđa), koji izvršava zvanični zadatak i napušta Sloveniju čim je to po izvršenju zadatka moguće.

Šesti izuzetak su osobe koje su dovezene u Sloveniju spasilačkim ili sanitetnim vozilom, kao i pratećoj zdravstenoj pratnji u tom vozilu, a sedmi izuzetak su osobe sa diplomatskim pasošem.

Kako se navodi, više ne važe izuzeci zbog uključenosti u vaspitanje i obrazovanje, zbog hitnih poslovnih razloga, zbog planiranog hitnog zdravstvenog pregleda ili zahvata, za dvovlasnike ili zakupodavce zemljišta u pograničju ili na obe strane državne granice, zbog održavanja kontakata sa članovima uže porodice, radi pristupa prodavnicama i uslugama u susednoj državi. U svim tim slučajevima je potrebno imati negativan test, inače će lice biti upućeno u karantin, naglašavaju iz Ambasade Slovenije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.