OTEO JE AUTOBUS GRADSKOG PREVOZA I PRETIO ŠRAFCIGEROM: Vozač je genijalnim potezom alarmirao policiju, napadač umro
Oteo autobus u Ljubljani, Foto: EPA/IGOR KUPLJENIK

drama u sloveniji

OTEO JE AUTOBUS GRADSKOG PREVOZA I PRETIO ŠRAFCIGEROM: Vozač je genijalnim potezom alarmirao policiju, napadač umro

Ljubljansko "Delo" navodi da je nepoznata osoba vozača gradskog prevoza, koji je vozio na redovnoj liniji, prisilila da skrene prema obilaznici, preteći mu da će ga ubiti šrafcigerom

Objavljeno:

Jedna osoba ubijena je u autobusu gradskog prevoza u Ljubljani pošto je, kako navode slovenački mediji, pokušala da otme vozilo i zapretila vozaču da će ga ubiti.

Ljubljansko "Delo" navodi da je nepoznata osoba vozača gradskog prevoza, koji je vozio na redovnoj liniji, prisilila da skrene prema obilaznici, preteći mu da će ga ubiti šrafcigerom.

Međutim, ističe list, vozač je ostao priseban i skrenuo u pravcu koji je zahtevao otmičar, ali je nakon toga namerno prešao preko crvenog svetla na semaforu kako bi upozorio policiju.

Policija je potvrdila da je došlo do incidenta i da je jedna osoba stradala, a prema nezvaničnim informacijama, reč je o napadaču, dodaje "Delo", a prenosi Index.hr.

- Policajci su korištenjem prisilnih sredstava (lisicama, telesnom silom, stručnim zahvatom i plinskim sprejem) muškarca svladali i stavili pod kontrolu izvan autobusa. U postupku nakon privođenja muškarac je počeo gubiti svest. Policajci su mu počeli pružati prvu pomoć, s čime je onda nastavila i medicinska ekipa prve pomoći pokušavajući da ga reanimira, ali je uprkos tome umro - navela je policija u saopštenju za javnost.

Portparolka ljubljanske policijske uprave Nataša Pucko rekla je da je policija informaciju o otetom autobusu dobila u četvrtak oko 21 sat i dodala da će više podataka biti poznato kada policija obavi uviđaj.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.