SNAŽNA OLUJA STIŽE U REGION, OVA ZEMLJA JE PRVA NA UDARU: Očekuju se obilne PADAVINE, a svi STRAHUJU od JEDNOG
Foto: Profimedia

SPREMITE SE

SNAŽNA OLUJA STIŽE U REGION, OVA ZEMLJA JE PRVA NA UDARU: Očekuju se obilne PADAVINE, a svi STRAHUJU od JEDNOG

Na visokom je stepenu je upozorenje na olujni vetar, već danas tokom večeri, a očekuju se i obilne padavine

Objavljeno:

Zapadna Slovenija je pod crvenim upozorenjem. Tamo se, naime, očekuju obilne padavine zbog čega i novi porasti vodostaja reka. Večeras i noćas se očekuje nagli porast nivoa reka, najpre na severozapadu, kasnije i u drugim delovima Slovenije.

Slovenska Agencija za okolinu kao i Civilna zaštita mole građane zapadnih delova Slovenije da pronađu smeštaj kod rodbine i prijatelja, ukoliko sumnjaju u ličnu bezbednost. Takođe im se nude smeštaji u školama, piše N1.

Na vreme i u Sloveniji i u Hrvatskoj uticaće vrlo jak ciklon nad Velikom Britanijom.

I u Hrvatskoj se narednih dana očekuju potencijalno opasne vremenske prilike. Već je na snazi celi niz upozorenja putem sistema Meteoalarm Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Na visokom je stepenu je upozorenje na olujni vetar, već danas tokom večeri, a očekuju se i obilne padavine na rečkom području kao i u gospićkoj regiji.

Obilne padavine podići će ponovo vodostaje reka, na šta će uticati i priliv iz susednih zemalja. Trenutno su na dve stanice na Savi na snazi redovne mere odbrane od poplava, na Dubrovčaku i Ustavi prevlaka. Posebno zabrinjava to što u Hrvatsku stižu dva talas obilnih padavina, prvi već noćas, drugi u nedelju.

Bonus video:

02:21

OLUJA DANIJEL KOJA JE POPLAVILA GRČKU, SADA CILJA NA SRBIJU? Meteorolog Todorović otkrio tačnu poziciju ciklona i njegovu METU

(Espreso/ N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.