JAKA OLUJA POGODILA TRST, PA PROTUTNJALA SLOVENIJOM: Poplavljeni putevi, evo gde je NAJKRITIČNIJE (VIDEO)
Oluja u Sloveniji, Foto: Printscreen/Facebook/Primorske Novice

vremenska nepogoda

JAKA OLUJA POGODILA TRST, PA PROTUTNJALA SLOVENIJOM: Poplavljeni putevi, evo gde je NAJKRITIČNIJE (VIDEO)

Na jednom od snimaka oluje na društvenim mrežama vidi se kako su se "spojili nebo i zemlja"

Objavljeno:

Oluja sa jakom kišom koja je stigla iz Italije protutnjala je jadranskom obalom Slovenije i zapadom zemlje i kreće se ka centralnom delu, a zbog nevremena i izuzetne količine padavina mnogo je poteškoća u slovenačkoj Istri.

Juče je poplavljen Trst nakon što su pljuskovi i oluja zahvatili taj grad na severoistoku Italije.

Na jednom od snimaka oluje na društvenim mrežama vidi se kako su se "spojili nebo i zemlja".

Udari jakog vetra nakon toga su stigli do Slovenije gde su čupali krovove sa stadiona i škole u ​​Кopru, prenela je agencija STA.

Zbog kiše na Prešernovom trgu u Кopru bilo je 30 centimetara vode. Prema podacima Agencije za životnu sredinu (Arso), na mernom mestu Кoper danas je do 15.30 palo 173 milimetra kiše. Padavine se očekuju uveče i ujutru, saopštio je regionalni centar civilne zaštite.

Poplavljena Ljubljana

U glavnom gradu Ljubljani voda je već poplavila neke kuće i puteve, a prati se i rast Gradaščice, koja se takođe izlila tokom nevremena početkom avgusta. Trenutno je najgore stanje u dolini Dragonje u Istri i Seči, poplavljeni su mnogi putevi i ulice. U Padni se srušilo najmanje osam krovova na stambenim kućama, a šteta je nastala i u selu Sv. Petra, prema podacima civilne zaštite.

U Izoli je poplavljen Veliki trg, a obilne padavine poplavile su niže delove grada. Na terenu je mnogo vatrogasaca, a uveče se očekuje plima, dodaje agencija STA. Agencija Arso očekuje da će se nevreme u narednim satima pomeriti ka centralnoj Sloveniji.

Nestanak struje, grad...

Slično nevreme početkom avgusta izazvalo je poplave istorijskih razmera, a slovenačka vlada štetu je procenila na pet milijardi evra.

Uprava Republike Slovenije za zaštitu i spasavanje saopštila je da su vatrogasci morali da intervenišu oko podneva zbog poplava na područjima Tolmina, Nove Gorice, Zagorja ob Savi, Laškog, Velenja i Celja.

U Slovenskom primorju zabeleženi su nestanci struje, a u mestu Ajdovščina grad. Na širem području Ajdovščine kratkotrajna, ali velika oluja s gradom pričinila je određenu štetu, prvenstveno na ličnim vozilima i pojedinim krovovima. Vatrogasci su na terenu, a detalja o šteti još nema.

Bonus video:

00:19

Superćelijska oluja u Beogradu 5

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.