VATRA PROGUTALA SLOVENAČKE TERME: Više od hiljadu kupača bilo u bazenu u trenutku požara, hitno evakuisani! (VIDEO)
Terme u Sloveniji, Foto: Printscreen/Instagram/192.rs

užas

VATRA PROGUTALA SLOVENAČKE TERME: Više od hiljadu kupača bilo u bazenu u trenutku požara, hitno evakuisani! (VIDEO)

Tokom požara na bazenu je bilo oko 1.500 posetilaca

Objavljeno:

U subotu popodne izbio je požar u akvaparku u Podčetrtku u Sloveniji. Požar koji je izbio u magacinu jednog od lokala ugašen je oko 20 časova. Tokom požara na bazenu je bilo više od hiljadu kupača, koji su evakuisani. Povređenih nije bilo.

U subotu oko 17 časova izbio je požar u magacinu jednog od ugostiteljskih objekata u vodenom parku „Akualuna” u Podčetrtku, saopštile su Terme Olimia, pod koje park spada.

Tokom požara na bazenu je bilo oko 1.500 posetilaca, koje su zaposleni bez većih problema evakuisali, prenosi N1 Slovenija.

Vatra je planula unutar kompleksa termi, u objektu koji se nalazi uz bazene i kamp. Plamen je bio veliki, a dizao se i gust dim, prenosi Index.hr.

Požar je ugašen oko 20 časova, a osoblje je požar lokalizovalo do dolaska vatrogasne ekipe. Potpuno je izgoreo krov objekta.

„Vatrogasci su na lice mesta stigli šest minuta nakon poziva na broj hitne pomoći“, saopštile su i Terme Olimia. Intervenisalo je nekoliko vatrogasnih društava.

„Zahvaljujemo se svim zaposlenima, a posebno vatrogascima iz svih dobrovoljnih vatrogasnih društava, na brzom i korektnom reagovanju i intervenciji, jer su u veoma kratkom roku obezbedili bezbednost i sprečili nastanak većih šteta. Pozivamo sve posetioce koji su zbog brze evakuacije bazena možda ostavili razne lične stvari u bazenu da nam se jave“, pozivaju posetioce.

Visina materijalne štete još nije poznata. Iz Policijske uprave Celje saopšteno je da će više biti poznato po završetku uviđaja, najverovatnije u nedelju.

Sa izuzetkom uništenog restorana, termalni park Akvaluna će u nedelju raditi normalno. Bazeni, tobogani i drugi sadržaji nisu oštećeni.

00:59

Veliki požar u zabavnom parku u Nemačkoj

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.