NEVREME OKOVALO SLOVENIJU, HAOS ŠIROM ZEMLJE: Lavina kamenja zatrpala autobus, voz iskočio iz šina
Voz, Foto: Kineski radio internacional

nepogoda

NEVREME OKOVALO SLOVENIJU, HAOS ŠIROM ZEMLJE: Lavina kamenja zatrpala autobus, voz iskočio iz šina

Zbog nevremena u Zasavju, voz sa 20 putnika je iz predostrožnosti išao smanjenom brzinom, a povređenih nije bilo, a do daljnjeg će biti zatvorena pruga između Zagorja i Kresnica

Objavljeno:

Zbog jakog nevremena tokom noći u Ljubljani, Kranju i Zasavju voda je poplavila objekte i puteve, a na relaciji Zidani Most-Ljubljana voz je iskočio iz šina i naleteo na odron, dok je druga lavina kamenja delimično zatrpala autobus, prenosi RTV Slovenija.

Kamena lavina je delimično zatrpala i oštetila autobus na gradilištu puta Zagorje na Savi-Litija, a tom prilikom dva putnika lakše su povređena Slovenačke železnice su saopštile da je u 21:35 časova u ponedeljak putnički voz iskočio iz šina na pruzi između Save i Mošenika, koji je nešto pre Savske železničke stanice naleteo na odron.

Zbog nevremena u Zasavju, voz sa 20 putnika je iz predostrožnosti išao smanjenom brzinom, a povređenih nije bilo, a do daljnjeg će biti zatvorena pruga između Zagorja i Kresnica, navodi se u saopštenju.

Iz Slovenačkih železnica upozoravaju da će biti velikih kašnjenja putničkih vozova, a obustavljen je i teretni saobraćaj.

Voda je tokom noći u Sloveniji poplavila zgrade, vetar je obarao drveće i nosio krovove,a na sanaciji posledica nevremena aktivirano je 16 vatrogasnih jedinica.

Bonus video:

00:42

Nevreme u Petrovcu

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.