POGINUO BIZNISMEN IZ SLOVENIJE SA PORODICOM: Njihov avion srušio se na jugu Italije
Ilustracija, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

tuga

POGINUO BIZNISMEN IZ SLOVENIJE SA PORODICOM: Njihov avion srušio se na jugu Italije

Njihovu smrt potvrdilo je i Ministarstvo spoljnih poslova

Objavljeno:

Tehnički direktor "Pro Plusa" iz Slovenije Boštjan Rigler i njegova porodica, supruga i dvoje maloletne dece, poginuli su u helikopterskoj nesreći na jugu Italije. Osim njih, život su izgubili i dva člana posade i lekar, koji su državljani Italije.

Njihovu smrt potvrdilo je i Ministarstvo spoljnih poslova, a takođe i kompanija Pro Plus.

Nesreća se dogodila u južnom italijanskom regionu Apulija u jutarnjim satima kada se srušio helikopter kompanije Alidaunia, koja obezbeđuje komercijalni helikopterski prevoz između ostrva Tremita i grada Fođe. Helikopter je ujutru poleteo sa arhipelaga, a u njemu je bilo sedam ljudi.

Kako javlja italijanska novinska agencija Ansa, Rigler je sa porodicom stigao na ostrvo već u petak i trebalo je da se vrati u Fođu iste večeri, ali je zbog nepovoljnih vremenskih uslova let odložen za danas. Prema izveštajima italijanskih medija, u vreme nesreće nad Puljom se zadržalo olujno vreme, prenosi "Telegraf".

Hitne službe tragale su za helikopterom od jutra, kada je oko 10.30 nestao sa radara. Spasioci su olupinu pronašli oko 14 časova na teško pristupačnom terenu u blizini grada Apricena. U velikoj akciji potrage, koju je ometalo loše vreme, učestvovali su vatrogasci, karabinjeri i vojska, a korišćena su i tri helikoptera. Italijanska agencija za bezbednost vazdušnog saobraćaja već je započela istragu.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.