NOVA ŽRTVA EKONOMSKE KRIZE: Podružnica nemačke kompanija prekida isporuke STRUJE potrošačima u Sloveniji
Ilustracija, Foto: Profimedia

E.ON LJUBLJANA

NOVA ŽRTVA EKONOMSKE KRIZE: Podružnica nemačke kompanija prekida isporuke STRUJE potrošačima u Sloveniji

E.ON Ljubljana snabdeva ukupno oko 29.000 slovenačkih potrošača, od čega 28.000 kupaca električne energije i 1.000 kupaca prirodnog gasa

Objavljeno:

Podružnica nemačke energetske kompanije E.ON u Sloveniji, E.ON Ljubljana, saopštila je da će tokom narednih meseci postepeno prestati da isporučuje električnu energiju i prirodni gas slovenačkim kupcima.

Odluka o obustavi isporuke usledila je nakon procesa prodaje tvrtke u drugoj polovini prošle godine, koji nije sproveden zbog vanrednih dešavanja i ekstremne volatilnosti energetskog tržišta, navodi se u saopštenju kompanije, prenela je RTV Slovenija.

Iz E.ON-a su poručili da odluka nije bila laka i da su kupce već obavestili da potraže druge dobavljače za oba energenta kako bi izbegli nove, veće cene i gubitak snabdevanja.

"Nažalost, sve druge mogućnosti su iscrpljene, analiza poslovanja i sve prognoze o kretanju cena električne energije i prirodnog gasa u Evropi su pokazale da dugoročno poslovanje na slovenačkom tržištu u obimu koji imamo više nije komercijalno isplativo za našu kompaniju", rekao je direktor te firme Tomas Romuald Sihla.

1 / 5 Foto: EPA/CLEMENS BILAN

E.ON Ljubljana snabdeva ukupno oko 29.000 slovenačkih potrošača, od čega 28.000 kupaca električne energije i 1.000 kupaca prirodnog gasa.

"Svim našim kupcima pružićemo svu potrebnu podršku i pomoć jer želimo da imaju što manje problema i da proces zamene protekne nesmetano", dodao je Sihla.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.