MAKRON IZNEO NIZ OPTUŽBI I OŠTRIH UVREDA NA RAČUN PUTINA: Francuski predsednik kakvog do sada NISTE VIDELI!
Emanuel Makron i Vladimir Putin, Foto: Profimedia

oštre reči!

MAKRON IZNEO NIZ OPTUŽBI I OŠTRIH UVREDA NA RAČUN PUTINA: Francuski predsednik kakvog do sada NISTE VIDELI!

Ovo je treći put da formiranje humanitarnih koridora nije uspelo, za šta Ukrajina i Rusija krive jedna drugu

Objavljeno:

Francuski predsednik Emanuel Makron izneo je niz optužbi i uvreda na račun svog ruskog kolege Vladimira Putina, nakon što humanitarni koridori koji bi omogućili evakuaciju civila iz granatiranih područja u Ukrajini treći dan nisu realizovani.

Makron je optužio Putina za licemerje i cinizam zbog insistiranja Moskve otvori humanitarne koridore kako bi omogućila evakuaciju civila iz nekoliko ukrajinskih gradova, ali samo ukoliko oni vode u Rusiju ili Belorusiju, prenela je agencija AFP.

I zamenica ukrajinskog premijera Irina Vereščuk kritikovala je predlog Rusije za evakuaciju civila iz Kijeva, Marijupolja i Harkova. Prema njenim rečima, to nije prihvatljiva opcija jer vode ka Rusiji i Belorusiji. Umesto toga, ona predlaže evakuaciju preko Lavova i zapada Ukrajine.

1 / 6 Foto: Profimedia

Ovo je treći put da formiranje humanitarnih koridora nije uspelo, za šta Ukrajina i Rusija krive jedna drugu. Ukrajinski zvaničnici tvrde da ruske trupe nisu prekinule vatru kako bi civili napustili granatirana područja, dok zvanična Moskva kaže da Kijev ne ispunjava prethodno dogovorene uslove.

Treća runda pregovora dve delegacije biće održana danas na tajnoj lokaciji, dok će se ministri spoljnih poslova Ukrajine i Rusije - Dmitro Kuleba i Sergej Lavrov sastati 10. marta u Antaliji.

1 / 4 Foto: Profimedia

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA.

Bonus video:

07:20

Tošić o Putinovim planovima za osvajanje nuklearki: Koristi strategiju klješta!

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.