ZELENSKI RAZGOVARAO SA DŽONSONOM: Ovo su DETALJI, spominju se i SANKCIJE RUSIJI
Vladimir Zelenski, Foto: EPA-EFE/ALEXEI NIKOLSKY/SPUTNIK/KREMLIN

rat u ukrajini

ZELENSKI RAZGOVARAO SA DŽONSONOM: Ovo su DETALJI, spominju se i SANKCIJE RUSIJI

Iz kancelarije britanskog premijera DŽonsona ističe se da je premijer Britanije rekao Zelenskom da treba i dalje da radi sa međunarodnim saveznicima, kako bi se Ukrajina još bolje opremila defanzivnim oružjem

Objavljeno:

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da je danas razgovarao telefonom sa premijerom Velike Britanije Borisom DŽonsonom i obavestio ga o, kako je istakao, „pružanju otpora agresoru“ i daljoj pomoći Zapada ukrajinskog vojsci.

„Nastavio sam dijalog sa premijerom Velike Britanije Borisom DŽonsonom. Informisao sam ga o pružanju otpora agresoru. Osuđen je nuklearni terorizam i ratni zločini Rusije, a razgovarali smo i o narednim koracima prema kojima bi se ojačale sankcije protiv Rusije“, naveo je Zelenski na Tviteru.

1 / 6 Foto: Profimedia

Iz kancelarije britanskog premijera DŽonsona ističe se da je premijer Britanije rekao Zelenskom da treba i dalje da radi sa međunarodnim saveznicima, kako bi se Ukrajina još bolje opremila defanzivnim oružjem.

„Lideri su razgovarali o potrebama Oružanih snaga Ukrajine, a premijer je obećao da će raditi sa partnerima kako bi obezedio Kijevu dalju defanzivnu opremu“, saopšteno je iz DŽonsonovog kabineta, prenosi Rojters.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.