IZBIO POŽAR U BLIZINI NUKLEARNE ELEKRANE U JUŽNOJ KOREJI: Izdato naređenje za EVAKUACIJU, oglasio se i predsednik
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Klix.ba

EVAKUACIJA U TOKU

IZBIO POŽAR U BLIZINI NUKLEARNE ELEKRANE U JUŽNOJ KOREJI: Izdato naređenje za EVAKUACIJU, oglasio se i predsednik

Požar u toj oblasti primorao je lokalne vlasti da odmah izdaju upozorenje za prirodnu katastrofu dok nastoje da zaštite nuklearnu elektranu od vatre

Objavljeno:

Predsednik Južne Koreje Mun Džae-In naložio je sveobuhvatne napore da se nuklearna elektrana "Hanul" zaštiti od šumskog požara, koji je danas izbio u okolini.

Požar u toj oblasti primorao je lokalne vlasti da odmah izdaju upozorenje za prirodnu katastrofu dok nastoje da zaštite nuklearnu elektranu od vatre, javlja južnokorejska agencija Jonhap.

Požar je izbio danas nešto posle u 11 sati po lokalnom vremenu na putu koji se nalazi u blizini planine na severu provincije Gjeongsang, na oko 330 kilometara jugoistočno od Seula, navodi Korejska šumska služba (KFS).

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/Klix.ba

Izdato je naređenje za evakuaciju stanovnika u blizini te oblasti. KFS i Nacionalna vatrogasna agencija (NFA) mobilisali su 28 vatrogasnih helikoptera, 35 vatrogasnih vozila i više od 400 vatrogasaca da ugase požar.

Vatrogasci su, međutim, imali poteškoće da obuzdaju vatru usled jakog vetra brzine preko 25 metara u sekundi i suvog vremena, naveli su zvaničnici.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.