STRATEŠKI PRIORITET: Nemačka vlada imenovala Sarazina za specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan
Manuel Sarazin, Foto: Profimedia

zapadni balkan

STRATEŠKI PRIORITET: Nemačka vlada imenovala Sarazina za specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan

Ona je najavila da će Sarazin blisko sarađivati sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom i Kristijanom Šmitom, visokim predstavnikom za Bosnu i Hercegovinu

Objavljeno:

Nemačka vlada odlučila je da imenuje Manuela Sarazina za specijalnog predstavnika za zemlje Zapadnog Balkana, saopštila je danas ministarka inostranih poslova Nemačke Analena Berbok i naglasila da su stabilnost i evropska perspektiva Zapadnog Balkana glavni strateški prioritet, posebno u trenutnoj situaciji.

Nemačka vlada je kreirala poziciju specijalnog predstavnika kako bi on radio zajedno sa šest zemalja na veoma ciljani način, podržao ih i pomogao u tekućim reformskim procesima, istakla je Berbok, navodi se na sajtu nemačkog ministarstva.

Ona je najavila da će Sarazin blisko sarađivati sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom i Kristijanom Šmitom, visokim predstavnikom za Bosnu i Hercegovinu.

1 / 4 Foto: Profimedia

Snažan, stabilan i miran region Zapadnog Balkana u Jugoistočnoj Evropi imaće ključni uticaj na budućnost Evropske unije, naglasila je Berbok.

Bonus video:

03:49

OVO JE HITLERIZACIJA PUTINA! Koprivica oštar: Ukrajina služi kao baza NATO SISTEMA I RAKETA, dan pre RATA AMERIKA JE OVO URADILA

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.