SAD IZAZIVA: Kim može da ispali nuklearnu raketu, ali NE ZNA DA CILJA!
Foto: Fonetap

Pokušavaju da reše problem...

SAD IZAZIVA: Kim može da ispali nuklearnu raketu, ali NE ZNA DA CILJA!

Severnokorejci danas mogu čak da ispale nuklearnu raketu, ali nisu sigurni u vezi njenog ulaska u atmosferu i pogotka u cilj
Objavljeno: 10:05h

Severna Koreja može da ispali nuklearnu raketu, ali još ne zna kako nuklearna glava ulazi u atmosferu da bi pogodila cilj, izjavio zvaničnik Ministarstva odbrane SAD.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Severnokorejci "danas mogu čak da ispale" nuklearnu raketu, ali nisu sigurni u vezi sa njenim ulaskom u atmosferu i pogotkom u cilj, rekao je taj zvaničnik.

- Pokušavaju da reše taj problem - dodao je.

foto: AP
foto: AP

Severna Koreja, na čijem je čelu Kim Džong Un je izvela pet nuklearnih proba, poslednji put 9. septembra i mnogo puta je ispitala balističke rakete. Raketa Musudan srednjeg dometa, u teoriji od 2500 do 4000 km, ispitana je ove godine već osam puta, jednom uspešno.

Uprkos brojnim neuspesima, stručnjaci ocenjuju da program sistemski napreduje. Severnoj Koreji su se pet puta uvodile sankcije od njene prve nuklearne probe 2006.

foto: AP / Ng Han Guan

- Sada smo u veoma napetoj situaciji na koju ne možemo da odgovorimo ne znam kakvim sredstvima i nemamo mnogo manevarskog prostora u pregovorima - ocenio je američki zvaničnik. Kao što možete pretpostaviti, američki vojnici "pripremaju hitne planove prilagođene situaciji", reako je on. - Pripremamo se za sve što može da proizađe iz ovog jako, jako provokativnog ponašanja - ocenio je.

(Espreso.co.rs / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.