VAZDUŠNI PROSTOR UKRAJINE ZATVOREN, KOMPANIJE OTKAZUJU LETOVE: Rusija obustavila rad aerodroma Krasnodar do ponoći!
Aerodrom, Foto: EPA-EFE/PATRICK B. KRAEMER

RATNO STANJE

VAZDUŠNI PROSTOR UKRAJINE ZATVOREN, KOMPANIJE OTKAZUJU LETOVE: Rusija obustavila rad aerodroma Krasnodar do ponoći!

Zona leta je prepoznata kao nebezbedna za civilne avione i putnike

Objavljeno:

Zbog proglašenog ratnog stanja u Ukrajini i bezbednosti putnika, avio-kompanije otkazuju letove. Vazdušni prostor Ukrajine je zatvoren, a vazduhoplovne vlasti Rusije obustavile su rad aerodroma Krasnodar od četvrtka ujutro do ponoći, saopštila je pres služba gradskog aerodroma koji nosi ime Katarine II.

"Odlukom vazduhoplovnih vlasti Ruske Federacije, letovi na niz aerodroma na jugu Rusije, uključujući i Krasnodar, privremeno su obustavljeni od 24. februara, od 04:47, do ponoći 25. februara. Zona leta je prepoznata kao nebezbedna za civilne avione i putnike", naveli su iz pres službe aerodroma u Krasnodaru na društvenim mrežama.

Svi letovi su trenutno otkazani, a putnicima je sugerisano da se o promenama informišu na sajtu aerodroma i nalozima aerodroma Krasnodar na društvenim mrežama.

Za razliku od aerodroma Rostov, na kom nema žive duše, u Krasnodaru ima mnogo putnika koji se stiskaju Aispred šaltera za informacije ne bi li saznali kad će uspeti da polete na željene destinacije.

Avio-kompanije otkazale su sve letove i na Međunarodnom aerodromu Simferopolj. Kako je saopštila Federalna agencija za vazdušni saobraćaj, letovi za Krim i još 11 aerodroma u Rusiji obustavljeni su do 2. marta.

Pres služba aerodroma preporučila je da se putnici informišu o statusu letova, razmeni ili povraćaju karata na veb-sajtovima i na zvaničnim nalozima avio-kompanija i aerodroma Simferopolj na društvenim mrežama.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.