PLAN Kineski centralni dokument broj 1 obećava revitalizaciju sela
Ilustracija, Foto: Kineski radio Interancional

SVEOBUHVATNA PROMOCIJA

PLAN Kineski centralni dokument broj 1 obećava revitalizaciju sela

U dokumentu se naglašava da neće biti masovnog povratka u siromaštvo, s obzirom da je zemlja postigla cilj da eliminiše ekstremno siromaštvo krajem 2020. godine

Objavljeno:

Kina je u utorak objavila svoj ''Centralni dokument broj 1'' za 2022. godinu, pozivajući na kontinuiranu ''sveobuhvatnu promociju revitalizacije sela''.

Kao prva izjava o politici koju centralne vlasti objavljuju svake godine, dokument se smatra indikatorom prioriteta politike i daje prioritet radu na poljoprivredi, seoskim područjima i poljoprivrednicima 19 uzastopnih godina od 2004. godine, prenosi Kineski radio Internacional.

Vlada će obezbediti stabilnu i rastuću poljoprivrednu proizvodnju, rastuće prihode poljoprivrednicima i mir u ruralnim područjima, navodi se u dokumentu.

Kreatori politike postavili su cilj proizvodnje žitarica za 2022. na 650 miliona tona, isto kao i prošle godine.

Proizvodnja žitarica u Kini dostigla je rekordnih 682,85 miliona tona 2021. godine, prema statističkom birou zemlje, premašivši 650 miliona tona tokom sedam uzastopnih godina.

U dokumentu se naglašava da neće biti masovnog povratka u siromaštvo, s obzirom da je zemlja postigla cilj da eliminiše ekstremno siromaštvo krajem 2020. godine.

E-trgovina, turizam i logistika se takođe pominju u dokumentu radi promovisanja razvoja ruralnih područja.

''Centralni dokument br. 1'' za 2022. zasnovan je na rezultatima godišnje centralne konferencije o radu na selu održane prošlog decembra.

Bonus video:

02:11

ŠTA RADITI KADA STE POZITIVNI NA KORONU, A HITNO MORATE KOD ZUBARA? Stomatolog objasnio koja je procedura za kovid pacijente

(Espreso/Kineski radio Internacional)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.