HOĆE LI SE SASTATI PUTIN I BAJDEN? Oglasila se Bela kuća!
Vladimir Putin i Džozef Bajden, Foto: EPA-EFE/SARAH SILBIGER / POOL, EPA-EFE/ALEKSEY NIKOLSKYI/SPUTNIK/KREMLIN POOL / POOL

sastanak

HOĆE LI SE SASTATI PUTIN I BAJDEN? Oglasila se Bela kuća!

Pre nego što je Rusija priznala samoproglašene Donjecku Narodnu Republiku (DNR) i Lugansku Narodnu Republiku (LNR), francuski predsednik Emanuel Makron je rekao da su Putin i Bajden prihvatili njegov predlog da održe samit o Ukrajini

Objavljeno:

Sastanak američkog predsednika Džozefa Bajdena i ruskog predsednika Vladimira Putina trenutno nije opcija, saopštila je portparolka Bele kuće Džen Psaki.

- Sigurno ga sada ne planiramo - rekla je Psaki i navela da je deeskalacija sukoba uslov za održavanje takvog samita, prenosi Glas Amerike.

1 / 5 Foto: Printscreen/youtube

Pre nego što je Rusija priznala samoproglašene Donjecku Narodnu Republiku (DNR) i Lugansku Narodnu Republiku (LNR), francuski predsednik Emanuel Makron je rekao da su Putin i Bajden prihvatili njegov predlog da održe samit o Ukrajini.

Američki državni sekretar Entoni Blinken otkazao je sutrašnji sastanak sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovim.

Bonus video:

00:45

Bajden: Ne želimo rat sa Rusijom, ali će SAD braniti svaki deo NATO teritorije

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.