ISPRAVKA: Ukrajina je demantovala da je granatirala teritoriju Rusije
Otpad, Foto: Printscreen/Twitter/@UkrWarReport

JEZIV PRIZOR

ISPRAVKA: Ukrajina je demantovala da je granatirala teritoriju Rusije

Rusi su objavili snimak uništenog punkta u Rostovu, udaljenog 150 metara od granice, ali nisu objavili momenat u kojem projektil pogađa punkt

Objavljeno: 09:34h

Portal Espreso objavio je 21. februara informaciju o tome da je projektil iz Ukrajine pogodio ruski granični punkt u Rostovskoj oblasti. Kako je saopštila FSB, a Espreso je preneo, zgrada je potpuno uništena ali žrtava, srećom, nije bilo. Objavljen je i snimak uništenog punkta.

Međutim, portal Espreso nije u ovom tekstu objavio i demanti Ukrajine, koji je usledio ubrzo.

Na osnovu analize portala Raskrinkavanje.ba, u ovom tekstu je promenjen naslov, a dodat je i demanti ukrajinske strane, u kojem se jasno tvrdi da oni nisu granatirali rusku teritoriju.

Kako piše Raskrinkavanje.ba, svetski mediji su ovog dana preneli tvrdnje FSB o granatiranju, ali su zatim preneli i demanti vlasti u Kijevu.

"Tvrdnje iz Moskve su lažne vesti. Nismo mogli da ih sprečimo da proizvode lažne vesti, ali moramo naglasiti da ne gađamo civilnu infrastrukturu, ili bilo kakvu teritoriju u regionu Rostova, ili bilo šta slično", rekao je portparol ukrajinske vojske Pavlo Kovalčuk.

Kako piše Raskrinkavanje.ba, i dalje je nejasno da li je ukrajinska vojska zaista granatirala rusku teritoriju, sa obzirom na to da Rusija i Ukrajina iznose suprotstavljene tvrdnje, te da i dalje ne postoje jasni materijalni dokazi kojima bi se utvrdilo koja tvrdnja je istinita.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.