SNAŽNA OLUJA JUNIS POGODILA I VELIKU BRITANIJU: Olujni VETAR uništio TORANJ CRKVE (VIDEO)
Oluja, Foto: Printscreen/Youtube/@SimonOKing

PROBLEMI

SNAŽNA OLUJA JUNIS POGODILA I VELIKU BRITANIJU: Olujni VETAR uništio TORANJ CRKVE (VIDEO)

Stanovništvo Ujedinjenog kraljevstva još jednom je prinuđeno da ostane u domovima, ali ovog puta ne zbog epidemije korona virusa, već da bi se zaštitili od snažne oluje koja je stigla sa područja Atlantskog okeana

Objavljeno:

Snažna oluja Junis stigla je u petak na područje Velike Britanije. Ovaj ciklon karakterišu udari vetra od gotovo 200 kilometara na sat koji su izazvali prekide snabdevanja električnom energijom u pojedinim delovima države.

Britanska meteorološka služba saopštila je da je na ostrvu Vajt, kada je oluja Junis zahvatila jug zemlje, zabeležen nalet vetra od 196 kilometara na sat, za koji se smatra da je najjači ikada u Engleskoj.

Stanovništvo Ujedinjenog kraljevstva još jednom je prinuđeno da ostane u domovima, ali ovog puta ne zbog epidemije korona virusa, već da bi se zaštitili od snažne oluje koja je stigla sa područja Atlantskog okeana.

Premijer Boris Džonson rekao je da je vojska u pripravnosti da pomogne onima koji će biti pogođeni olujom Junis. U Državi Vels na zapadu Ujedinjenog kraljevstva u gradu Somerset olujni vetar uništio je toranj crkve svetog Tome koja je izgrađena sredinom 19. veka. Snimak objavljen na Tviteru na kome se vidi rušenje tornja crkve ima dva miliona pregleda

Pogledajte kako snažna oluja Junis uništava toranj crkve.

Na snazi je crveni meteoalarm, što je najozbiljnije meteorološko upozorenje, a očekuju se ozbiljne i značajne poplave očekuju se duž obala južne i zapadne Engleske usled prolećne plime.

Meteorolozi su naveli da je rizik od "letećih krhotina koje mogu da predstavljaju opasnost po život" i "oštećenja zgrada i kuća, sa srušenim krovovima i dalekovodima" visok.

Podsetimo, muškarac u Irskoj stradao je od zadobijenih povreda pošto je na njega palo drvo dok je otklanjao ruševine nakon oluje Junis, a zabeleženi su i strašni trenuci na aerodromu Hitrou, dok je vetar ljuljao avione i pretio da ih sruši.

Oluja je protutnjila i kroz Holandiju, gde su dve osobe poginule, kada je na njih palo drveće.

Junis je danas pogodio i Belgiju, a jedan 79-godišnji engleski državljanin poginuo je u gradu Iperu, nedaleko od obale Severnog mora, kada ga je jak vetar gurnuo iz čamca u vodu, javili su lokalni mediji.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.