AUSTRIJA UKIDA GOTOVO SVE EPIDEMIOLOŠKE MERE U MARTU! Poznato šta će se desiti sa "zelenim pasošem"
Pasoš, Foto: Profimedia

ODLUČENO

AUSTRIJA UKIDA GOTOVO SVE EPIDEMIOLOŠKE MERE U MARTU! Poznato šta će se desiti sa "zelenim pasošem"

"'Zeleni pasos' je pojam za sertifikate o vakcinaciji, izlečenju ili testiranju, i služi kao instrument u borbi protiv pandemije, kako bi se dokazao status prilikom kontrol

Objavljeno:

Austrija sasvim izvesno ukida mnoge epidemiološke mere u martu.

"Zeleni pasoš" u Austriji, nakon odluke vlade da od 5.marta ukine gotovo sve epidemiološke mere, neće biti ukinut, već samo odlazi u "stend baj", odnosno biće u pripravnosti, poručuje Ministarstvo zdravlja.

Izjava ministra zdravlja Volfganga Mikštajna da unutar Austrije od toga datuma neće više važiti "zeleni pasoš", izazvao je nejasnoće medju građanima, posebno imajući u vidu da Beč ne odustaje od strožijih mera, koje predvidjaju kontrolu vakcinalnog statusa.

Ministarstvo naglašava da se aplikacija "zeleni pasoš" neće ugasiti, već će nastaviti da radi, ali da mera "zeleni pasoš" odlazi na "stend baj" i biće vraćena kada to ponovo bude potrebno.

To znači da će vakcine i informacija o preležanom kovid-19 ili negativnom testu ostati uskladištene u "zelenom pasošu" i mogu biti prikazivane ako je to potrebno, na primer, prilikom odlaska u restoran u Beču.

"Zeleni pasoš" biće koristan za putovanja.

1 / 4 Foto: Profimedia

"'Zeleni pasos' je pojam za sertifikate o vakcinaciji, izlečenju ili testiranju, i služi kao instrument u borbi protiv pandemije, kako bi se dokazao status prilikom kontrole.

Pošto se radi o sertifikatima uskladjenim sa EU, to je evropski projekat, koji olakšava putovanje unutar Unije za vreme pandemije"; poručuje Ministarstvo.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.