ALARMANTNO UPOZORENJE SZO: Novi talas infekcija prouzrokovan OMIKRONOM se kreće ka istoku EVROPE!
Ilustracija, Foto: Profimedia

PANDEMIJA

ALARMANTNO UPOZORENJE SZO: Novi talas infekcija prouzrokovan OMIKRONOM se kreće ka istoku EVROPE!

SZO je, takođe, naglasila stalnu potrebu za merama kao što su brzo testiranje i nošenje maski, navodeći da je do sada zabeleženo više od 165 miliona slučajeva kovida-19 širom evropskog regiona SZO, i 25.000 smrtnih slučajeva u protekloj nedelji

Objavljeno:

Novi talas infekcija prouzrokovan omikron sojem korona virusa se kreće ka istoku Evrope, upozorila je danas Svetska zdravstvena organizacija, pozivajući vlasti da poboljšaju vakcinaciju i druge mere.

- Tokom protekle dve nedelje, slučajevi kovida-19 su se više nego udvostručili u Jermeniji, Azerbejdžanu, Belorusiji, Gruziji, Rusiji i Ukrajini - izjavio je regionalni direktor SZO za Evropu Hans Kluge, a prenosi agencija Rojters.

SZO je, takođe, naglasila stalnu potrebu za merama kao što su brzo testiranje i nošenje maski, navodeći da je do sada zabeleženo više od 165 miliona slučajeva kovida-19 širom evropskog regiona SZO, i 25.000 smrtnih slučajeva u protekloj nedelji.

Kluge je poručio da aktuelna zabrinjavajuća situacija, usled plimnog talasa omikrona i delta soja koji još uvek kruži na istoku, "ne predstavlja trenutak za ukidanje mera, za koje znamo da deluju na smanjenju širenja kovida-19".

Hans Kluge, SZO, Koronavirus, Korona virus, Korona-virus, Covid 19, Covid-19
foto: EPA-EFE/IDA GULDBAEK ARENTSEN

On je, takođe, pozvao vlade da ispitaju lokalne razloge za niske stope vakcinacije, pošto je, kako kaže, manje od 40 odsto starijih od 60 godina u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Kirgistanu, Ukrajini i Uzbekistanu, kompletno vakcinisano protiv kovida-19.

1 / 5 Foto: Profimedia

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.