NAKON 2 GODINE SE PRVI PUT SPREMAJU ZA PANDEMIJU: Zemlju posetio zaraženi turista, pripremaju se za PRVE SLUČAJEVE!
Okean, Foto: Printscreen/Youtube/ Alejandro Torres

PRVI SLUČAJ INFEKCIJE

NAKON 2 GODINE SE PRVI PUT SPREMAJU ZA PANDEMIJU: Zemlju posetio zaraženi turista, pripremaju se za PRVE SLUČAJEVE!

Kukova ostrva su pre mesec dana dozvolila putovanja iz Novog Zelanda bez obaveznog odlaska u karantin, nakon što su od početka pandemije 2020. godine bili potpuno izolovani od ostatka sveta

Objavljeno:

Kukova ostrva, mala južnopacifička država, koja do sada nije registrovala nijedan slučaj korona virusa u zajednici, sprema se za prve slučajeve infekcije, nakon što je tu zemlju nedavno posetio zaraženi turista.

Putnik sa Novog Zelanda, proveo je osam dana na ostrvu i testiran je pozitivno na omikron soj po povratku kući.

- Verovatno je putnik bio zarazan i dok je boravio na ostrvu, pretpostavljamo da virus počinje da cirkuliše u našoj zajednici - rekjao je premijer Mark Braun.

Ova zemlja revakcinisala je 99,6 odsto populacije, što je oko 17.000 ljudi, dok je treću dozu do sdaa primilo oko 70 odsto stanovništva.

Kukova ostrva su pre mesec dana dozvolila putovanja iz Novog Zelanda bez obaveznog odlaska u karantin, nakon što su od početka pandemije 2020. godine bili potpuno izolovani od ostatka sveta, piše BBC.

U decembru su prijavili prvi slučaj korona virusa, međutim on je registrovan kod osobe koja je u tom trenutku bila u karantinu i nije imala kontakt sa ostatkom zajednice.

- Ćinjenica je da imamo visok procenat vakcinisani, to će nam pomoći u borbi sa virusom - rekao je premijer Braun.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.