"SITUACIJA JE VEOMA, VEOMA OPASNA I TEŠKA": Džonson zatražio od Putina da Rusiju udalji od PROVALIJE!
Boris Džonson, Foto: Profimedia

OPASNO

"SITUACIJA JE VEOMA, VEOMA OPASNA I TEŠKA": Džonson zatražio od Putina da Rusiju udalji od PROVALIJE!

Kako je sinoć saopštio njegov kabinet, Džonson će narednih dana razgovarati sa zvaničnicima a krajem nedelje će boraviti u nekoliko zemalja

Objavljeno:

Britanski premijer Boris Džonson (Jonhson) pozvao je danas ruskog predsednika Vladimira Putina da se "udalji od provalije" ocenjujući da je situacija "veoma opasna" zbog moguće ruske invazije u Ukrajini u narednih 48 sati.

"Situacija je veoma, veoma opasna i teška, mi smo na ivici provalije, ali još uvek ima vremena da predsednik Putin odstupi", rekao je Džonson.

Britanski premijer planira da ove nedelje ponovo poseti nekoliko evropskih zemalja, u cilju nastavka diplomatskih napora za smirivanje rusko-ukrajinskih tenzija.

Kako je sinoć saopštio njegov kabinet, Džonson će narednih dana razgovarati sa zvaničnicima a krajem nedelje će boraviti u nekoliko zemalja.

Britanski premijer je pre dve nedelje posetio Kijev u znak podrške Ukrajini.

1 / 5 Foto: Profimedia

Džonson bi trebalo da razgovara sa liderima nordijskih i baltičkih zemalja, pošto je prošle nedelje imao razgovore sa liderima NATO-a, Evropske unije (EU), SAD, Francuske, Nemačke, Kanade, Italije, Poljske, Rumunije, Litvanije i Holandije.

Prema njegovim rečima, još postoji prilika za diplomatiju i smirivanje tenzija.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.