ZBOG SVE VEĆE OPASNOSTI: Putin potpisao doktrinu protiv interneta!
Foto: Reuters / Kevin Lamarque

NEEOPHODNA KOPNTROLA

ZBOG SVE VEĆE OPASNOSTI: Putin potpisao doktrinu protiv interneta!

Zbog toga što ne postoje ograničenja u protoku informacija preko interneta, ugrožena je bezbednost država, a povećana njihova geopolitička i vojna ranjivost što koriste kriminalne, ekstremističke i terorističke strukture
Objavljeno: 08:21h

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je novu obaveštajnu bezbednosnu doktrinu koja prati razvoj interneta.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako je objašnjeno, nova doktrina je bila neophodna zbog pokušaja drugih država da dejstvom preko internet tehnologija utiču na Rusiju, pokušaju da je destabilizuju i vrše sajber napade na njene institucije.

Zbog toga što ne postoje ograničenja u protoku informacija preko interneta, ugrožena je bezbednost država, a povećana njihova geopolitička i vojna ranjivost što koriste kriminalne, ekstremističke i terorističke strukture.

Pojedine obaveštajne službe nekih zemalja plasiraju informacije i psihološki utiču kako bi destabilizovali određena društva, ne poštujući suverenitet tih zemalja. To jača uticaj pojedinih verskih i etničkih grupa, kao i organizacija koje se bore za ljudska prava, navodi se u dokumentu.

Esktremističke i terorističke grupe to koriste kako bi psihološki uticale na stanovništvo, uzrokovale etničke i verske sukobe, podizale tenzije u društvu, propagirale ekstremne stavove i regrutovale nove sledbenike.

Rusija i njeni saveznici nisu imuni na ove pojave i pokušaje drugih zemalja da ih destabilizuju.

Istovremeno, ruske službe, naučni centri i vojna industrija stalna su meta ilegalnih sajber napada.

Sličan trend, navedeno je u dokumentu, vlada i u medijskom svetu i načinu na koji je ruska politika predstavljena, dok su ruski novinari izloženi diskriminaciji.

Narod Rusije, naročito njena omladina, pod posebnim je uticajem interneta, što dovodi do erozije društvenih i moralnih vrednosti.

Kako bi sprečila takve dalje uticaje Rusija će strateški blokirati i preduzeti korake da spreči oružane sukobe koji nastaju zahvaljujući IT tehnologiji. Takođe, neutralisaće psihološke uticaje koji urušavaju istorijske i patriotke vrednosti ruskog naroda, navodi se u doktrini koju je potpisao predsednik Rusije Vladimir Putin.

(Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.