DA LI JE KRALJICA ELIZABETA U OPASNOSTI? Bila je u kontaktu sa Čarlsom dva dana pre pozitivnog testa
Kraljica Elizabeta, Foto: EPA

BRITANCI ZABRINUTI

DA LI JE KRALJICA ELIZABETA U OPASNOSTI? Bila je u kontaktu sa Čarlsom dva dana pre pozitivnog testa

Princ od Velsa se sastao sa kraljicom u utorak

Objavljeno:

Nakon što su zvaničnici kraljevske porodice potvrdili da je princ Čarls bio pozitivan na testu za koronu, javnost u Britaniji je zabrinuta da li je to dovelo u opasnost i kraljicu Elizabetu s obzirom na to da je bila u kontaktu sa sinom samo dva dana pre njegovog pozitivnog testa.

Princ od Velsa se sastao sa kraljicom u utorak, samo dva dana pre nego što je otkrio da je pozitivan na kovid-19m i bio primoran na samoizolaciju, rekli su izvori.

Ovo je drugi put da je princ Čarls (73), koji je trostruko vakcinisan, pozitivan na korona virus nakon što je oboleo u martu 2020. godine.

Kraljica, 95, ne pokazuje nikakve simptome, ali izvor je odbio da potvrdi da li je test bio negativan ili ne.

Smatra se da je Kraljica u potpunosti vakcinisana, tako da neće morati u samoizolaciju, osim ako je pozitivna. Međutim, biće joj savetovano da uradi brze testove, jedan dnevno tokom sedam dana.

Pomoćnici su rekli da je princ bio pozitivan tokom testa koji je jutros obavljen kao deo rutinskog pregleda pre bilo kakvog javnog angažmana – što je sugerisalo da nije imao jake simptome – ali su odbili da uđu u detalje o njegovom zdravstvenom stanju.

I on i vojvotkinja od Kornvola su radili redovne testove pre angažmana, a Klarens Haus je rekao da je Kamila (74) imala negativan test u četvrtak. Prema trenutnim kovid pravilima, iako živi sa Čarlsom, Kamila nije obavezna da se samoizoluje jer je takođe potpuno vakcinisana.

Dauning strit je preneo nadanja Borisa DŽonsona da će se princ od Velsa brzo oporaviti nakon pozitivnog testa.

Trenutno, ljudi koji razviju simptome kovida ili imaju pozitivan test moraju da se samoizoluju 10 dana (ili pet punih dana nakon dva negativna brza rezultata testa).

(Espreso/Daily Mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.