PENTAGON ŠALJE POMOĆ UAE NAKON VIŠE NAPADA HUTA! Stižu dodatni PVO sistemi
Pentagon, Foto: EPA/ ERIK S. LESSER

NAORUŽANJE

PENTAGON ŠALJE POMOĆ UAE NAKON VIŠE NAPADA HUTA! Stižu dodatni PVO sistemi

Najnoviji potez SAD mogao bi da se nadoveze na prošlonedeljnu najavu Pentagona o raspoređivanju njihovih borbenih aviona F-22 i jednog razarača u UAE

Objavljeno:

Vašington će pomoći Ujedinjenim Arapskim Emiratima u popuni raketnih presretača nakon više napada koji su izvršili Huti, pobunjenici u Jemenu, rekao je za Rojters američki general Frenk Mekenzi koji je komanduje operacijama na Bliskom istoku.

Proteklih nedelja su Huti, koje podržava Iran, izveli niz uglavnom neuspešnih udara na ciljeve UAE, pri čemu je bila angažovana protivvazdušna odbrana Emirata i SAD.

Pomoći ćemo u dopuni presretača. I učinićemo sve što možemo da pomognemo UAE u odbrani", poručio je general Mekenzi, šef američke Centralne komande, u intervjuu posle putovanja u Abu Dabi ranije ove nedelje, prenosi Rojters.

Ujedinjeni Arapski Emirati su nezvanično zatražili od SAD dopunu raketnih odbrambenih presretača, uključujući raketni odbrambeni sistem "Thaad" i "Patriot", izjavio je izvor upoznat sa ovim pitanjem, koji je za Rojters govorio pod uslovom anonimnosti.

Najnoviji potez SAD mogao bi da se nadoveze na prošlonedeljnu najavu Pentagona o raspoređivanju njihovih borbenih aviona F-22 i jednog razarača u UAE, uz već postojeće PVO sisteme Patriot koji su dejstvovali iz baze Al Dafra, navodi Rojters.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.