KINA OSVAJA SVEMIR U 2022. GODINI: Sprema se lansiranje rakete Dugi Marš 6A sa motorom na čvrsto i tečno gorivo!
Svemirska stanica, Foto: Kineski radio Internacional

IZGRADNJA STANICE

KINA OSVAJA SVEMIR U 2022. GODINI: Sprema se lansiranje rakete Dugi Marš 6A sa motorom na čvrsto i tečno gorivo!

Druge uspešne svemirske misije zemlje prošle godine uključivale su tri lansiranja rakete-nosača Kuaidžou-1A i jedno lansiranje rakete-nosača CERES-1, kazao je He.

Objavljeno:

Kina će 2022. izvršiti šest svemirskih letova sa ljudskom posadom kako bi završila izgradnju svoje svemirske stanice i videla prvi let Dugog marša 6A, prve rakete-nosača u zemlji koju pokreće čvrsti i tečni motor .

Ma Tao, zamenik direktora Odeljenja za svemir Kineske korporacije za aerokosmičku nauku i tehnologiju (CASC), otkrio je u sredu kineski plan lansiranja rakete na konferenciji za novinare, prenosi Kineski radio Internacional. CASC, kineska korporacija za razvoj raketa i vodeća snaga svemirske industrije u zemlji, objavila je Plavu knjigu kineske aerokosmičke nauke i tehnologije za 2021. Kina je izvela 55 misija lansiranja u svemir u 2021. godini, sa tim brojem je na prvom mestu u svetu. CASC je lansirao 103 letilice u svemir tokom 48 lansiranja 2021. godine, rekao je He Jang, direktor Pekinškog instituta za svemirske nauke i tehnološke informacije, na konferenciji za novinare. Druge uspešne svemirske misije zemlje prošle godine uključivale su tri lansiranja rakete-nosača Kuaidžou-1A i jedno lansiranje rakete-nosača CERES-1, kazao je He.

(Espreso/Kineski radio Internacional)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.