U KABINAMA ŽIVE I DECA: Uhapšene 23 kamiondžije u Otavi!
Kamion, Foto: Printscreen/Facebook/24sata.hr

PLJUŠTE KAZNE

U KABINAMA ŽIVE I DECA: Uhapšene 23 kamiondžije u Otavi!

Nekoliko vozila je zaplenjeno i odvučeno, saopštila je policija, uključujući jedan ukradeni kamion i jedno napušteno vozilo

Objavljeno:

Policija Otave uhapsila je 23 osobe i napisala više od 1.300 kazni zbog protesta kamiondžija u centru grada, izjavio je zamenik šefa policije Stiv Bel. Ističe da u preko 25 odsto kamiona od više od 400, koji se nalaze u centru grada žive deca.

Stiv Bel je rekao da je to nešto što veoma zabrinjava.

Od rizika od ugljen monoksida i isparenja, nivoa buke... zabrinuti smo zbog hladnoće, zabrinuti smo zbog pristupa sanitarijama, mogućnosti tuširanja", rekao je Bel.

Prema njegovim rečima, to je nešto čime bi policija trebalo da se pozabavi, i da razgovara sa Društvom za pomoć deci o tome koje korake da preduzme.

- Nismo u fazi da pokušavamo da uradimo bilo kakvu aktivnost u vezi sa tim. Oslanjaćemo se na Društvo za pomoć deci da nam da smernice oko toga. - , dodao je Bel.

Policija Otave uhapsila je 23 osobe i izdala više od 1.300 kazni u vezi sa protestima kamiondžija u centru grada, rekao je Bel.

Prema saopštenju policije, krivičnim prijavama obuhvaćeno je kršenje zakona u vezi sa prevozom goriva, pružanje otpora policiji, bekstvo od policije, posedovanje droge, bespravna vožnja, kršenje uslovne kazne i pretnje.

Prekršaji podzakonskih akata uključuju prekomernu buku, upotrebu vatrometa i brojne prekršaje u vožnji i parkiranju.

Nekoliko vozila je zaplenjeno i odvučeno, saopštila je policija, uključujući jedan ukradeni kamion i jedno napušteno vozilo.

Policija je saopštila da betonske barikade ostaju u gradu.

Bel je rekao i da je poslat zahtev za dodatnih 1.800 policajaca, što će, smatra, biti ključno za okončanje blokada.

- Apsolutno smo posvećeni tome da se ovo okonča - rekao je Bel.

Kanadski sud doneo je privremenu zabranu protiv demonstranata koji protestuju zbog obavezne vakcinacije u centru Otave više od deset dana.

U zahtevu za zabranu se navodi da je neprekidno korišćenje truba i sirena bila ključna taktika demonstranata, koji su organizovali i planirali da izazovu ozbiljne nelagodnosti i neprijatnosti žiteljima Otave.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.