VELIKA BELA AJKULA NAPALA DEVOJKU! Predator zario ZUBE U NJU, jedna izvukla ŽIVU GLAVU (VIDEO)
Ajkula, Foto: Profimedia

JEZIVO

VELIKA BELA AJKULA NAPALA DEVOJKU! Predator zario ZUBE U NJU, jedna izvukla ŽIVU GLAVU (VIDEO)

Lokalni stanovnik Bari Braun rekao je da su on i njegova braća nervozno posmatrali kako ajkula pluta oko pola sata pre napada

Objavljeno:

Jeziva nesreća se dogodila u Australiji kada je velika bela ajkula napala ženu. Ova 20-godišnjakinja je veslala u čamcu na naduvavanje oko 200 metara od obale kada je predator dugačak 11 metara zario zube u nju. Zastrašujuće slike prikazuju veliku belu ajkulu koja vreba plažom nekoliko minuta nakon što je napala nesrećnu devojku.

Nakon napada žena je uspela da ispliva na obalu gde su joj pomogli lokalni meštani, pre nego što je prebačena u bolnicu u Pertu. Lokalni stanovnik Bari Braun rekao je da su on i njegova braća nervozno posmatrali kako ajkula pluta oko pola sata pre napada.

- Činilo se da prilazi sve bliže i bliže i bliže obali. Prvo smo videli figuru životinje, ali nismo bili sasvim sigurni da li je to delfin ili šta je to - rekao je Braun za ABC. Rekao je da je žena mahnula rukama i počela mirno da pliva na leđima, držeći se jednom rukom za bok, vraćajući se na obalu.

- Ajkula je zapravo kružila nekoliko puta nakon napada, a zatim se vratila u plavetnilo -rekao je on. Braun je rekao da je u vodi bio dugačak trag krvi i da je bio zabrinut da će se ajkula vratiti kada je izašao da joj pomogne. Kada je bio udaljen oko 20 metara, rekao je da je pokupio ženu i potrčao najbrže što je mogao nazad do plaže, gde ih je dočekala njegova devojka, prenosi Mondo.

1 / 5 Foto: Profimedia

"Umotali smo je u peškir, jednim pokretom, gurnuli je u zadnji deo automobila i onda pravo u bolnicu", dodao je. Napad se dogodio u ozloglašenoj oblasti Esperans, gde je poslednjih godina bilo nekoliko fatalnih napada ajkula. Lokalne vlasti su saopštile da državna jedinica istražuje slučaj i pozvale plivače da vode računa.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.