ZIMA REŠILA DA JOŠ JEDNOM POKAŽE ZUBE NA BALKANU! Region na udaru nevremena (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

NEVREME

ZIMA REŠILA DA JOŠ JEDNOM POKAŽE ZUBE NA BALKANU! Region na udaru nevremena (VIDEO)

Naoblačenje sa kišom i padom temperature koje je zahvatilo severne, tokom prepodneva i sredinom dana proširiće se i na ostale predele Srbije. U zoni hladnog fronta koji će se danas brzo premeštati preko našeg područja očekuju se lokalni pljuskovi, a kratkotrajno i olujni vetar

Objavljeno:

Zima je rešila da Balkanu još jednom pokaže zube, pa je tako danas zabeležena jaka kiša na području Hrvatske i snažan vetar, kao i sneg u pojedinim delovima Dalmacije.

Grad je pao na području Šibenika, istoka Splita, sinjskog područja, a kako prenose lokalni mediji, najobilniji grad pao je na širem omiškog području gde je visina bila i do 10 centimetara.

Iz Benkovca su stigli zastrašujući snimci na kojima se vidi kako vetar nosi sve pred sobom. Vetar je toliko jak da je podizao i kontejnera i nosio ih kao da su list papira.

Meštani Benkovca kažu da je pijavica došla s mora i gurala kontejnere i oštetila stambene objekte.

- Šteta je ogromna, kod mene i na još petnaestak objekata kud je ta pijavica naišla. Dizalo je krovove i crep. Na ovoj južnoj strani gotovo nema nikoga kome nije uništilo crep. Lomilo je dimnjake i ove kape na njima. Komšinici je kompletno dimnjak srušen. Kamp-kućicu je komšiji ispred mene donelo i razmrskalo je da je ne možete prepoznati. Da ne znamo da je kamp-kućica, ne bismo je prepoznali kako ju je uništilo - rekao je Žarko Čuljak za HRT.

I BiH je zahvatilo snažno nevreme. Zbog obilnih snežnih padavina, koje se zbog niskih temperatura zadržavaju na putevima otežano se saobraća na Komaru, Karauli, Nišićima, Romaniji i Čevaljnovićima.

S obzirom na to da je na pojedinim planinskim prevojima obustavljen saobraćaj za teretna vozila, saobraćaj se na tim delovima odvija naizmenično jednom trakom.

U Goraždu je olujni vetar pravio haos, pa je tako odneo i jednu balon salu, zbog čega je blokiran put.

1 / 6 Foto: Profimedia

I Srbija se našla na udaru olujnog vetra. Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je meteorološku najavu za zahlađenje koje će nastupiti danas u celoj Srbiji.

- Naoblačenje sa kišom i padom temperature koje je zahvatilo severne, tokom prepodneva i sredinom dana proširiće se i na ostale predele Srbije. U zoni hladnog fronta koji će se danas brzo premeštati preko našeg područja očekuju se lokalni pljuskovi, a kratkotrajno i olujni vetar - navodi se u saopštenju RHMZ.

Meteorolog kompanije "Veder tu ambrela" Đorđe Đurić, takođe, kaže da nam nakon jučerašnjeg prolećnog dana nam dolazi hladni front koji će danas u sklopu ciklona sa severa i severoistoka Evrope preći preko Srbije, i doneti oblačnost sa kišom i pljuskovima, a jugozapadni vetar po prodoru hladnog fronta biće u skretanju na jak, na udare i olujni severozapadni.

- Na severu Srbije i u Beogradu jutro će biti najtopliji deo dana, temperatura do 10°C, potom u toku poslepodneva u padu. Kada kiša bude pred kraj dana prestala na severu Srbije i u Beogradu, na jugu Srbije ona bi prešla u susnežicu i sneg. U utorak na severu pre podne sunčano, posle podne promenljivo oblačno, a u ostalim predelima Srbije tokom celog dana slaba kiša, susnežica i slab sneg. Jak severozapadni vetar do kraja dana biće u slabljenju - rekao je Đurić.

Bonus video:

00:17

Stanija Dobrojević utegla se u helanke, zadnjica u krupnom kadru!

(Espreso/HRT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.