BRZA EKSPANZIJA: Kineska kulturna industrija zabeležila oporavak u 2021. Prihod 1,87 biliona dolara
Ilustracija, Foto: KMG Grup

U 2022. JOŠ VEĆI PRIHOD

BRZA EKSPANZIJA: Kineska kulturna industrija zabeležila oporavak u 2021. Prihod 1,87 biliona dolara

Kineska kulturna industrija prijavila je solidan oporavak u 2021, rekao je viši statističar NBS Džang Peng

Objavljeno:

Kineska kulturna industrija zabeležila je stabilan oporavak 2021. godine, a novi poslovni oblici beleže brzu ekspanziju, pokazuju podaci Nacionalnog biroa za statistiku (NBS).

Kombinovani operativni prihod velikih firmi u sektoru premašio je 11,9 biliona juana (oko 1,87 biliona američkih dolara) prošle godine, što je povećanje od 16 odsto na godišnjem nivou, a dvogodišnji prosečni rast od 8,9 odsto, prema istraživanju NBS koje je obuhvatilo 65.000 kompanija.

Kineska kulturna industrija prijavila je solidan oporavak u 2021, rekao je viši statističar NBS Džang Peng. Primetio je da je 41 od 43 podsektora industrije prijavio rast operativnih prihoda u odnosu na prošlu godinu.

Ukupni operativni prihod 16 potkategorija usko povezanih sa novim poslovnim oblicima, kao što su animacija, igre i digitalno izdavaštvo, porastao je 18,9 odsto na godišnjem nivou. To čini 33,3 odsto ukupnog prihoda industrije.

Džang očekuje dalju ekspanziju kineske industrije kulture 2022. godine, ističući ponudu kvalitetnijih proizvoda i dinamično tržište potrošnje.

(Espreso/Kineski radio internacional)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.