Zimska oluja donela ledenu kišu i obilan sneg širom SAD: Putevi zaleđeni, letovi otkazani
Sneg, Foto: RINA

NEVREME

Zimska oluja donela ledenu kišu i obilan sneg širom SAD: Putevi zaleđeni, letovi otkazani

Od Novog Meksika i Kolorada do Mejna na snazi je upozorenje zbog zimske oluje

Objavljeno:

Zimska oluja donela je danas širom SAD kišu, ledenu kišu i obilan sneg, putevi u mnogim američkim državama su zaleđeni, a aviokompanije su otkazale na hiljade letova zbog vremenskih neprilika.

Od Novog Meksika i Kolorada do Mejna na snazi je upozorenje zbog zimske oluje, koja se kreće od centralnih država SAD ka jugu i severoistoku, preneo je AP.

Očekuje se obilan sneg od južnih Stenovitih planina do Nove Engleske na sveru, dok su prognostičari upozorili da će ledene vremenske prilike pogoditi područje od Teksasa do Pensilvanije. Mešavina ledene kiše, susnežice i snega pala je rano jutros u Teksasu, Oklahomi, Arkanzasu, Misuriju, Ilinoisu, Indijani, Ohaju i Pensilvaniji, dok se snežni pokrivač povećao u Mičigenu i Kanzasu.

Snažne oluje sa grmljavinom moguće su u delovima Misisipija i Alabame, saopštio je Centar za predviđanje oluja.

Rano jutros više od 46.000 domaćinstava ostalo je bez električne energije u Teksasu i preko 17.000 domaćinstava u Oklahomi, podaci su sajta poweroutage.us.

Snežni pokrivač dostigao je 56 centimetara u Kolorado Springsu i do 25 centimetara u oblasti Denvera, a s obzirom da se očekuju nove padavine, zatvoreni su univerziteti, državne i pravosudne službe.

Aviokompanije su otkazale skoro 8.000 letova u SAD zakazanih za juče i danas, pokazuju podaci sajta za praćenje letova FlightAware.com.

Na aerodromima u Sent Luisu, Čikagu, Kanzas Sitiju i Detroitu otkazano je više letova nego inače.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.