PREMINULA LEGENDARNA GLUMICA, TUGA!
Monika Viti, Foto: Print Screen Youtube

U 90. GODINI

PREMINULA LEGENDARNA GLUMICA, TUGA!

Vest o smrti legendarne glumice preneo je pisac i reditelj Valter Veltroni, u ime Monikinog dugogodišnjeg partnera Roberta Rusa

Objavljeno: 14:00h

Legendarna italijanska glumica Monika Viti, umrla je u 90. godini, saopštile su agencije.

Italijanska filmska ikona, Monika Viti, bila je najpoznatija po ulogama u filmovima Mikelanđela Antonionija, Luisa Bunjuela i Etore Skole.

Vest o smrti legendarne glumice preneo je pisac i reditelj Valter Veltroni, u ime Monikinog dugogodišnjeg partnera Roberta Rusa.

"Roberto Ruso, njen partner svih ovih godina, traži od mene da saopštim da Monika Viti više nije tu. Radim to sa bolom, ljubavlju, žaljenjem", napisao je na Tviteru Vetroni.

Monika Viti je bila italijanska glumica najpoznatija po glavnim ulogama u filmovima koje je režirao Mikelanđelo Antonioni tokom ranih do sredine 1960-ih.

Nakon što je radila sa Antonionijem, Viti je promenila fokus i počela da snima komedije, radeći sa rediteljem Mariom Moničelijem na mnogim filmovima.

Pojavila se sa Marčelom Mastrojanijem, Alanom Delonom, Ričardom Harisom, Terensom Stampom, Majklom Kejnom i Dirkom Bogardom.

Vitti je osvojila pet nagrada David di Donatelo za najbolju glumicu, sedam italijanskih Zlatnih globusa za najbolju glumicu, Zlatni globus u karijeri i nagradu Zlatnog lava u karijeri u Veneciji.

1 / 5 Foto: Profimedia

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.