HAOS U GVINEJI: Oglasio se i predsednik te zemlje
Gvineja, Foto: Profimedia

užas

HAOS U GVINEJI: Oglasio se i predsednik te zemlje

Na Fejsbuk nalogu predsednika objavljeno je da se on vratio u glavni grad, a na neverifikovanom Tviter nalogu preneta je njegova poruka

Objavljeno:

Predsednik Gvineje Bisao Umaro Sisoko Embalo saopštio je večeas da je „veliki broj“ pripadnika snaga bezbednosti poginuo u „neuspelom napadu na demokratiju“.

On je u video snimku na Fejsbuk profilu predsedništva, objavljenom nekoliko sati nakon pucnjave u blizini kompleksa gde se održavaju sednice vlade, rekao da su pojedini ljudi povezani sa tim događajima uhapšeni, ali nije mogao da precizira njihov broj, prenosi Rojters.

Pucnjava kod vlade, strahuje se da je izveden puč

Nakon što se danas u Bisau, glavnom gradu Gvineje Bisao, čula jaka pucnjava u blizini kompleksa gde se održavaju sednice vlade, strahuje se da je u toj zapadnoafrickoj državi izveden još jedan puč, a nije jasno ni gde se nalazi predsednik Sisoko Embalo.

Na Fejsbuk nalogu predsednika objavljeno je da se on vratio u glavni grad, a na neverifikovanom Tviter nalogu preneta je njegova poruka da je dobro i da je situacija pod kontrolom vlade, prenosi Rojters.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.