BEZOS UPOSLIO JEDNOG OD NAJBOLJIH SVETSKIH NAUČNIKA KAKO BI PREVARIO SMRT! Evo na šta će se FOKUSIRATI
Džef Bezos, Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

NOVI PROJEKAT

BEZOS UPOSLIO JEDNOG OD NAJBOLJIH SVETSKIH NAUČNIKA KAKO BI PREVARIO SMRT! Evo na šta će se FOKUSIRATI

Za sada, svakoga ko želi da prolongira svoj životni vek, najbolji savet predstavljaju zdrava ishrana, redovna fizička aktivnost, dobar san i izbegavanja prekomernog konzumiranja alkohola, duvana i narkotika

Objavljeno:

Jedan od vodećih svetskih naučnika u polju borbe sa koscem predstavljaće novog izvršnog direktora novoosnovane kompanije koju podržava osnivač Amazona, Džef Bezos, radi produžavanja životnog veka ljudi i iskorenjivanja bolesti vezanih za starenje...

Dr Hal Baron, glavni naučni referent pri britanskom proizvođaču lekova GlaxoSmithKline, priključio se kompaniji Altos Labs, gde će najverovatnije zarađivati milione dolara godišnje. 2020. godine, ovaj naučnik je bio plaćan oko 8,2 miliona funti od strane svog britanskog poslodavca, što je bilo više od plate njegovog tadašnjeg izvršnog direktora.

Altos Labs, koji je dobio preko 2,3 milijarde dolara prošle nedelje, fokusiraće se na ćelijsko programiranje, tehniku koja se već koristi na podmlađivanju ljudksih ćelija u laboratoriji. Naučnici polažu nade da će ova tahnologija biti razvijena do nivoa kada će omogućiti ćelijama biološko reprogramiranje, tako da se one podmlađuju i prolongiraju ljudski život uklanjajući bolesti povezane sa starenje, kao što su rak i Alchajmer.

Novoosnovana kompanija iz Silikonske doline, startovala je daleko bolje od većine drugih, sa finansijskom podrškom koja uključuje drugu najbogatiju osobu na planeti, pedesetosmogodišnjeg Bezosa, koji je prema procenama težak preko 185 milijardi dolara, ali i Jurija Milnera, šezdesetogodišnjeg ruskog internet mogula, čije je bogatstvo teško oko pet milijardi dolara.

Dok će Altosovo predstavništvo biti u Kaliforniji, baza kompanije nalazi se u Kembridžu i njome će upravljati dr Volf Reik, honorarni profesor epigenetike - proučavanja načina ponašanja i uticaja životne sredine na promene koje se mogu uticati na način na koji naši geni rade - na ovom svetski poznatom univerzitetu.

Kao i dr Barona, kompanija Altos privukla je i ostale vrhunske stručnjake, kao što je Nobelovac u istraživanju stem ćelija, Šinja Jamanaka, koji će se naći u ulozi naučnog savetnog odbora honorarno. Ovaj čovek je zaprepastio naučnu zajednicu dvehiljaditih godina kada je otrkio da ćelije mogu biti reprogramirane kako bi se vratile na ranije stanje sa osobinama embrionskih stem ćelija, koje mogu predstavljati temelje za stvaranje novih životinja uz dodavanje svega nekoliko proteina ćelijama.

1 / 6 Foto: Profimedia

Još jedan regrut Altosa jeste profesor Huan Karlos Ispisua Belamonte, koji je potvrdio da Jamanakini faktori mogu biti primenjeni na živim miševima kako bi se preokrenuli efekti starenja, što ga je navelo da sugeriše kako su četiri proteina jednaka „eliksiru mladosti“. Međutim, ova tehnologija izaziva tumore poznatije kao teratomi. Teratomi mogu sadržati različite tipove tkiva kao što su koštana, zubna, mišićna i kosa, a oni mogu biti kancerogeni ili benigni.

Takođe, u upravnom odboru novoosnovane kompanije nalazi se i Dženifer Doudna, koja je osvojila Nobelovu nagradu 2020. godine za hemiju, zbog svog rada na Crispr sistemu, alatu za editovanje gena. Za sada, svakoga ko želi da prolongira svoj životni vek, najbolji savet predstavljaju zdrava ishrana, redovna fizička aktivnost, dobar san i izbegavanja prekomernog konzumiranja alkohola, duvana i narkotika.

(Espreso/muskimagazin.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.