UBISTVO KAKVO SE NE ZABORAVLJA: Silovatelja svog SINA (11) USMRTIO je PRED TV EKRANIMA, CELA ZEMLJA GLEDALA! VIDEO
Geri Plaše, Foto: Printscreen/Facebook

HOROR

UBISTVO KAKVO SE NE ZABORAVLJA: Silovatelja svog SINA (11) USMRTIO je PRED TV EKRANIMA, CELA ZEMLJA GLEDALA! VIDEO

Iako je ovaj događaj potresao Ameriku, mnogi su stali na stranu oca, a kada je dečak odrastao napisao je potresne memoare

Objavljeno:

Trener karatea iz SAD Džefri Duset (25) je u februaru 1984. oteo 11-godišnjeg Džodija Plašea, i odvezao ga iz Luizijane u motel u Kaliforniji. Tamo je pedofil neprestano silovao i zlostavljao dečaka, a uhvaćen je tek nakon što je detetu dozvolio da pozove svoju majku.

Džodi je vraćen porodici 16. marta, a Duset je, uz policijsku zaštitu prebačen na aerodrom u Baton Ružu, gde su ga čekali novinari sa kamerama, ali i otac željan osvete.

Geri Plaše je vrebao pored telefonske govornice sa kačketom i naočarima za sunce. Dok su gledaoci ispred malih ekrana pratili uživo prenos sprovođenja monstruma, Geri mu je prišao i upucao ga u glavu sa tri metra udaljenosti.

Kada su ga policijci savladali i prikovali za tlo, jedan od njih je upitao “Zašto, Geri, zašto?” Duset je pao u komu i umro sledećeg dana, a Geri je proveo vikend u zatvoru, ali je na kraju dobio uslovnu kaznu zbog ubistva iz nehata i poslat na društveno korisni rad.

Te reči urezale su se u Džodijevo pamćenje, dok je gledao snimke ubistva iznova i iznova, i na kraju postale naslov njegovih memoara.

Geri je imao široku podršku američke javnosti zbog ubistva iz osvete, ali je njegov sin imao drugačiji stav.

– U početku sam bio uznemiren onime što je moj otac uradio jer sam sa 11 godina samo želeo da Džef prestane i da ne mora da umre. Mislim da je za mnoge ljude koji nisu zadovoljni američkim pravosudnim sistemom moj tata simbol pravde. On je uradio ono što svi kažu da bi uradili, ali je samo nekolicina to učinila. Plus, nije otišao u zatvor – ispričao je Geri za britanski San krajem prošle godine.

On kaže da je, iako razume i želi da opravda očevo ponašanje, važnije da roditelj bude uz svoje dete umesto da ga krivično gone. Uprkos tome, Geri nikada nije izrazio žaljenje zbog svog postupka, iako je to na kraju dovelo do razdora između njih dvojice.

– Rekao mi je da je mislio da će umreti, pa se zato osećao kao da nema šta da izgubi. Rekao mi je da će jedan od njih, ako ne i obojica, umreti te noći. Prošlo je nekoliko meseci pre nego što su se stvari vratile u normalu. Što se tiče kajanja, naravno da žali što se cela stvar dogodila, ali nikada se nije pokajao zbog svog postupka – ispričao je njegov sin.

Džodi veruje da je njegovom ocu prva pomisao, kao katoliku, bila da će otići u pakao zbog toga što je oduzeo ljudski život, ali da ga to nije sprečilo.

– Ali lokalni sveštenik mu je dao oprost, tako da mislim da mu je to pomoglo da se mentalno nosi sa tim događajem – rekao je sin.

Geri Plaše je preminuo od moždanog udara 2014. a Džodi se nada da će njegova knjiga pomoći drugim žrtvama zlostavljanja.

– Najvažnije je tražiti odgovarajuću podršku okoline. Uz odgovarajuću podršku možete da se izborite sa tim. Nažalost, sistemi podrške većine ljudi su prijatelji i porodica… i većina njih je užasna u pružanju emocionalne podrške sa kojom se suočava žrtva seksualnog zlostavljanja. – rekao je on.

(Espreso / ladbible.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.