3 ELITNE UKRAJINSKE JEDINICE KREĆU KA DONBASU? Najborbenije i najspremnije za izvođenje ofanzivnih akcija
Ilustracija, Foto: Profimedia

NAORUŽANJE

3 ELITNE UKRAJINSKE JEDINICE KREĆU KA DONBASU? Najborbenije i najspremnije za izvođenje ofanzivnih akcija

Objasnio je i da je, prema informacijama kojima raspolaže Narodna milicija DNR, rukovodstvu "Ukrajinske železnice" Ministarstvo odbrane Ukrajine naložilo da od 3. do 10. februara spremi vozove za prevoz naoružanja, vojne opreme i ljudstva ovih brigada

Objavljeno:

Predstavnik Narodne milicije Donjecke Narodne Republike izjavio da Kijev planira da u Donbas prebaci elitne brigade.

Komanda Oružanih snaga Ukrajine planira da uskoro rasporedi još tri brigade u zonu sukoba na istoku zemlje – 72. odvojenu mehanizovanu, 10. posebnu brdsko-jurišnu i 80. vazdušno-jurišnu brigadu, koje se trenutno smatraju najborbenijim i najspremnijim za izvođenje ofanzivnih akcija, rekao je on, a prenose RIA Novosti.

Objasnio je i da je, prema informacijama kojima raspolaže Narodna milicija DNR, rukovodstvu "Ukrajinske železnice" Ministarstvo odbrane Ukrajine naložilo da od 3. do 10. februara spremi vozove za prevoz naoružanja, vojne opreme i ljudstva ovih brigada.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je navelo da je Kijev poslao polovinu celokupnog osoblja oružanih snaga Ukrajine u pravcu Donbasa. Moskva je izrazila zabrinutost zbog prebacivanja vojne opreme iz zemalja NATO-a na ruske granice i povećanja broja zapadnih instruktora u Donbasu, navode Novosti.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.