DAN HOLOKAUSTA: Predsednik Parlamenta Izraela jecajući govorio u Bundestagu
Ilustracija, Foto: Profimedia

EMOTIVNO

DAN HOLOKAUSTA: Predsednik Parlamenta Izraela jecajući govorio u Bundestagu

On je čitao iz molitvenika pozajmljenog iz Memorijalnog centra Holokausta Jad Vašem (Yad Vashem) u Jerusalimu koji je pripadao nemačkom dečaku Jevrejinu

Objavljeno:

Predsednik Parlamenta Izraela (Kneseta) Miki Levi (Mickey Levi) zaplakao je danas dok je govorio u Bundestagu na hebrejskom jeziku povodom Međunarodnog Dana sećanja na žrtve Holokausta.

Levi je s vremena na vreme jecao dok je čitao kadiš, jevrejsku molitvu za mrtve, na kraju svog obraćanja,a kad je sišao sa podijuma zagrlila ga je preživela u Holokaustu Inge Aurbaher (Aurbacher), preneli su izraelski mediji.

On je čitao iz molitvenika pozajmljenog iz Memorijalnog centra Holokausta Jad Vašem (Yad Vashem) u Jerusalimu koji je pripadao nemačkom dečaku Jevrejinu. Dok je Levi govorio nemački poslanici su nekoliko puta aplaudirali, a on je rekao da im se obraća sa mesta na kome je demokratija srušena zlom za vreme Adolfa Hitlera.

"Na ovom mestu je gubitak vrednosti pretvorio demokratiju u rasizam i tiraniju", rekao je predsednik Kneseta.

On je takođe pohvalio modernu državu Nemačku što je "više puta dokazala svoju etičku i istorijsku posvećenst postojanju i bezbednosti izraelske države".

"Bez obzira koliko učinili, dužnost nam je da učinimo više. Uz sećanje, moramo takodje da izgradimo viziju. Moramo se nadati i planirati zajedno budućnost koja se zasniva na zajedničkim vrednostima i snovima", rekao je Levi.

Bonus video:

55:00

REDAKCIJA 27.01.2022. 2.DEO

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.