KOLAPS U TURSKOJ! Automobili zaglavljeni, led na sve strane, ali 1 SLUŽBA NEUMORNO RADI (FOTO/VIDEO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

užas

KOLAPS U TURSKOJ! Automobili zaglavljeni, led na sve strane, ali 1 SLUŽBA NEUMORNO RADI (FOTO/VIDEO)

Turski avioprevoznik "Turkiš erlajns" je juče saopštio da je otkazao sve letove sa aerodroma u Istanbul pošto je aerodrom zatvoren

Objavljeno:

Obustava letova sa aerodroma u Istanbulu produžena je danas zbog obilnih snežnih padavina, dok su zimski vremenski uslovi zakočili saobraćaj širom tog grada u kojem živi oko 16 miliona ljudi.

- Obustava letenja je produžena do 10:00 GMT (11:00 časova po našem) 25. januara zbog nepovoljnih vremenskih uslova - saopštila je uprava aerodroma u Istanbulu na svojoj veb stranici, a prenosi agencija Rojters.

Turske vlasti su danas proglasile administrativno odsustvo za sve zaposlene u javnim institucijama kako bi smanjile mobilnost, prenosi Tanjug.

Guverner Istanbula Ali Jerlikaja je na Tviteru napisao da privatna vozila neće biti dozvoljena na putevima do 10:00 GMT dok timovi za hitne slučajeve nastavljaju da čiste puteve.

Na snimcima koje je podelio guverner vide se kamioni i automobili zaglavljeni u snegu.

Turski avioprevoznik "Turkiš erlajns" je juče saopštio da je otkazao sve letove sa aerodroma u Istanbul pošto je aerodrom zatvoren.

Snežno nevreme je zadalo veliku glavobolju 16 miliona stanovnika najvećeg grada Turske, gde su se automobili uletali jedni u druge klizeći niz strme ulice prekrivene susnežicom i autoputeve koji su se pretvorili u parkinge, piše Al Džazira.

1 / 5 Foto: Profimedia

Kancelarija guvernera Istanbula upozorila je vozače da neće moći da uđu u grad iz Trakije, regiona koji se proteže preko evropskog dela Turske do njene zapadne granice sa Bugarskom i Grčkom.

Tržni centri su se zatvorili rano, usluge dostave hrane su zatvorene, a kultne gradske pekare stajale su prazne jer dobavljači nisu mogli da se probiju kroz sneg.

Saobraćajni zvaničnici su takođe zatvorili glavne puteve širom velikih delova centralne i jugoistočne Turske, planinskog regiona koji je prošle nedelje prvi put pogodila snežna oluja.

Neki Turci su se obradovali snegu, pa su pojedine ulice u Istanbulu pretvorene u svojevrsne skijaške staze.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.