VELIKI NESTANAK STRUJE: Kazahstan, Uzbekistan i Kirgizija bez električne energije u većim gradovima
Ilustracija, Foto: Profimedia

UZROK NIJE POZNAT

VELIKI NESTANAK STRUJE: Kazahstan, Uzbekistan i Kirgizija bez električne energije u većim gradovima

Saopšteno je da ne rade visokonaponski elektrovodovi koji povezuju glavni grad Almati sa delovima elektrosistema na severu i jugu zemlje

Objavljeno:

Vlasti i građani centralnoazijskih država- Kazahstana, Uzbekistana i Kirgizije, izvestili su danas o nestanku električne energije u većim gradovima, ali uzrok za sada nije poznat.

Mreže tri bivše sovjetske republike su međusobno povezane, a Kazahstan je takođe povezan s ruskom električnom mrežom koju može da koristi za pokrivanje iznenadnog nestanka struje, prenosi Rojters.

U Kazahstanu su prijavljeni prekidi u snabdevanju elektičnom energijom u najvećem gradu Almati i nekoliko većih gradova na jugu zemlje, u blizini granice sa Uzbekistanom i Kirgizijom, prenosi Tanjug.

Saopšteno je da ne rade visokonaponski elektrovodovi koji povezuju glavni grad Almati sa delovima elektrosistema na severu i jugu zemlje.

Uzbekistansko Ministarstvo energetike je saopštilo da radi na rešavanju "velikog nestanka struje".

Najveći deo Biškeka, glavnog grada Kirgistana ostao je bez struje, a bez struje je i većina drugih gradova u zemlji, javlja dopisnik RIA Novosti.

U Biškeku ne rade semafori, a nestalo je i vode zbog prestanka rada pumpi. Prema rečima svedoka, bez struje je ostala i većina drugih gradova Kirgistana.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.