CNN JAVLJA: Američki vojnici u STANJU POJAČANE PRIPRAVNOSTI zbog situacije sa RUSIJOM
Džozef Bajden, Foto: EPA/Sgt David Hicks Handout

HAOS

CNN JAVLJA: Američki vojnici u STANJU POJAČANE PRIPRAVNOSTI zbog situacije sa RUSIJOM

Američki sekretar za odbranu Lojd Ostin započeo je pripremu za raspoređivanje naređenja po nalogu predesnika Džoa Bajdena

Objavljeno:

Oko 8.500 američkih vojnika stavljeno je u stanje pojačane pripravnosti zbog mogućeg slanja u Istočnu Evropu zbog gomilanja ruskih trupa u blizini granice sa Ukrajinom, saopštio je portparol Pentagona Džon Kirbi.

Američki sekretar za odbranu Lojd Ostin započeo je pripremu za raspoređivanje naređenja po nalogu predesnika Džoa Bajdena.

Kirbi je rekao da još uvek nije doneta konačna odluka o raspoređivanju trupa. Ranije danas CNN je izvestio da je Bajdenova administracija prema navodima američkih bezbednosnih zvaničnika, ozbiljno razmatra da pošalje specijalne trupe u zemlje istočne Evrope usled sve komplikovanije situacije oko Ukrajine i činjenice da Rusija gomila vojsku kraj ukrajinskih granica.

Bajden sa svojim najbližim saradnicima razmatra opcije o povećanju broja američkih trupa na Baltiku i u Istočnoj Evropi.

Ova vest dolazi nakon upozorenja SAD-a da je potencijalna ruska invazija na Ukrajinu neizbežna.

Stej department je u nedelju saopštio da je smanjio broj zaposlenih u američkoj ambasadi u Kijevu, navodno iz mera predostrožnosti, piše CNN.

Očekuje se da će danas popodne po lokalnom vremenu Bajden održati sastanak sa evropskim zvaničnicima, a Bela kuća je ovaj sastanak označila kao deo konsultacija i koordinacije Bajdenove administracije sa evropskim saveznicima kao odgovor na jačanje ruske vojske u blizini granice sa Ukrajinom.

(Espreso / CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.