NASTAVLJA SE LOV NA NOVINARE U MEKSIKU! Ludres je upucana ispred kuće neposredno nakon ubistva FOTOREPORTERA
Ubijena novinarka, Foto: Printscreen/Youtube/La Jornada

strašno

NASTAVLJA SE LOV NA NOVINARE U MEKSIKU! Ludres je upucana ispred kuće neposredno nakon ubistva FOTOREPORTERA

Novinarka je nedavno objavila da je dobila spor protiv medijske kuće Bonilja

Objavljeno: 08:19h

Novinarka Lurdes Maldonado ubijena je juče u gradu Tihuani, objavila je vlada savezne meksičke države Baha Kalifornia, samo nedelju dana nakon ubistva fotoreportera Margarita Martineza.

Maldonado je ubijena hicem iz vatrenog oružja u svom automobilu parkiranom pred kućom u kojoj je živela, u blizini Tihuane, objavila je u saopštenju kancelarija državnog tužitelja Bahe Kalifornije, savezne države na granici sa SAD-om.

Plašila se za sopstveni život

Upućeni izvor rekao je da je Maldonado bila u programu zaštite novinara, koji je uključivao i policijski nadzor njenog doma. Ubijena novinarka zatražila je 2019. od predsednika Andresa Manuela Lopeza Obradora pomoć i pravdu u radnom sporu.

"Bojim se za svoj život", rekla je tada.

Godinama je vodila sudski spor oko prava na rad sa nekadašnjim guvernerom Bahe Kalifornije Haimeom Boniljom iz Obradorove stranke MORENA, koji je prošle godine otišao sa dužnosti.

Novinarka je nedavno objavila da je dobila spor protiv medijske kuće Bonilja.

Samo ove godine u Meksiku je ubijeno troje novinara

Pre nedelju dana zvaničnici su izvestili o ubistvu 49-godišnjeg fotoreportera Martineza koji je ubijen iz vatrenog oružja ispred svog doma.

Samo u ovoj godini u Meksiku je ubijeno troje novinara. Od 2000. do 2021. ubijeno ih je 145, uključujući sedam u prošloj godini, pokazuju podaci udruženja za zaštitu ljudskih prava Artikl 19.

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.