BERLUSKONI PONOVO U BOLNICI: U pitanju su PREGLEDI
Berluskoni, Foto: EPA/Matteo Bazzi

"rutinski" pregledi

BERLUSKONI PONOVO U BOLNICI: U pitanju su PREGLEDI

Favorit je bivši šef Evropske centralne banke i aktuelni premijer Mario Dragi. Ali za ove izbore, koji se održava tajnim glasanjem, poznato je da je teško predvideti rezultat

Objavljeno: 22:40h

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni danas je primljen u bolnicu na "rutinske" preglede, rekao je njegov portparol, dan pošto je objavio da odustaje od trke za predsednika Italije. Njegov lekar Alberto Zangriljo iz bolnice San Rafaele u Milanu potvrdio je da je 85-ogodišnji političar primljen u bolnicu danas zbor "redovnih kliničkih pregleda" planiranih ranije.

Jedan od Berluskonijevih političkih sveznika Mateo Salvini iz ekstremno desničarske Lige rekao je da je imao dugi telefonski razgovor s Berluskonijem i da je on bio smiren i da se osećao dobro.

1 / 4 Foto: AP

Berluskoni je iza kulisa vodio žustru kampanju za predsedničke izbore, koji počinju sutra u parlamentu, ali je sinoć objavio da se povlači iz trke.

Njegova kandidatura je uvek imala malo šanse da uspe, posebno zbog sudskih problema koje je imao vezano za njegove "bunga bunga" žurke i zabave koje je organizovao sa prostitukama u jednoj vili.

On je juče rekao da se povlači u "duhu nacionalne odgovornosti" ocenivši da je Italiji potrebno jedinstvo u vreme kada raste ponovo zaraza kovida-19.

Ali italijanski mediji pišu da se njegova porodica brine za njegovo zdravlje.

Berluskoni, koji je bio premijer sa partijom desnog centra Forca Italia tri puta izmedju 1994. i 2011. godine, imao je operaciju na srcu 2016. i boravio je više puta u bolnici poslednjih meseci.

U septembru 2020. kada je proveo 11 dana u bolnici zbog upale pluća vezane za kovid-19 ispričao je da je za malo izbegao smrt.

Posmatrači su sumnjali da je sakupio dovoljno glasova medju hiljadu poslanika, senatora i regionalnih predstavnika koji treba da izaberu novog šefa države da nasledi Serdja Matarelu.

Favorit je bivši šef Evropske centralne banke i aktuelni premijer Mario Dragi. Ali za ove izbore, koji se održava tajnim glasanjem, poznato je da je teško predvideti rezultat.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.