UPRAVO JE SAOPŠTENO, UMRO POLITIČAR!
Frančesko Paolo Fulci, Foto: Profimedia

PREMINUO

UPRAVO JE SAOPŠTENO, UMRO POLITIČAR!

Nije preterano upotrebiti ovu reč, legenda, da opišemo priču o ambasadoru koji je umro juče u 91. godini, nakon što je pomogao Fereru da prebrodi složeni period transformacije

Objavljeno:

Ambasador Frančesko Paolo Fulči, legenda diplomatije, preminuo je u 91 godini.

Frančesko Paolo Fulči rekao je da se sastala sa njim kada je Medlin Olbrajt postala američka ambasadorka u UN radi intervjua o prioritetima sa kojima se treba suočiti.

Pošto je ton Klintonovog dopisnika bio malo preoštar, on je ljubazno odgovorio:

„Poštovana gospođo, hteo sam da vas podsetim da sam ja predstavnik italijanske države, a ne narednik marinaca. Da je intervju zaista prošao ovako, sada je nebitno, ali je činjenica da je Madlen, kada je postala državni sekretar, Paolu ostavila fotografiju sa posvetom na kojoj je pisalo: „Vaša diplomatija je legenda“.

Francesco Paolo Fulci
foto: Profimedia

Nije preterano upotrebiti ovu reč, legenda, da opišemo priču o ambasadoru koji je umro juče u 91. godini, nakon što je pomogao Fereru da prebrodi složeni period transformacije.

Zato što je Fulci istovremeno bio i čovek drugih vremena, projektovan ka budućnosti koju je intuitirao pre mnogih drugih, kako zbog sadržaja svoje misije, tako i zbog načina na koji ju je saopštavao. Neumorni sluga države, u najpozitivnijem smislu ovog pojma.

1 / 4 Foto: Profimedia

(Espreso / Repubblica.it)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.