JEDNA MERA PROTIV KORONE NIJE EFIKASNA? SZO preporučila njeno UKIDANJE, iznenadićete se kada čujete o čemu je REČ
SZO, Foto: Profimedia

nove mere

JEDNA MERA PROTIV KORONE NIJE EFIKASNA? SZO preporučila njeno UKIDANJE, iznenadićete se kada čujete o čemu je REČ

SZO je reagovala na odluku više zemalja da ograniči ili zabrani letove iz žarišta omikron soja

Objavljeno:

Nove preporuke Svetske zdravstvene organizacije glase da se ukine jedna mera protiv korona virusa, jer se nije pokazala kao efikasna.

Svetska zdravstvena organizacija preporučila je ukidanje mera koje podrazumevaju ograničavanja putovanja, jer nema dokaza da su efikasne u sprečavanju širenja omikron soja korone.

SZO navodi i da ovakva ograničenja otežavaju ekonomski oporavak za mnoge zemlje, a za pojedine zemlje trebalo bi razmotriti i ukidanje dokaza o vakcinaciji kao uslova putovanja, zbog nejednakosti u distribuciji vakcina.

1 / 4 Foto: Profimedia

SZO je reagovala na odluku više zemalja da ograniči ili zabrani letove iz žarišta omikron soja, i navela i da bi neke od njih trebalo da ponovo razmotre prilagođavanje mera kao što su testiranje i karantin koji predstavljaju finansijski teret za putnike. Ove mere bi trebalo prilagoditi "kada je to prikladno", dodaje SZO.

Pored toga, SZO je saopštila da je broj slučajeva korona virusa širom sveta porastao za 20 odsto prošle nedelje na više od 18 miliona. Brojke su porasle u svim regionima sveta osim u Africi, gde su broj zaraženih pao za skoro trećinu, prema SZO. Broj umrlih je na globalnom nivou, u protekloj nedelji, ostao isti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.