Talibani pozivaju svet da prizna vladu u Kabulu
Ilustracija, Foto: Profimedia

AVGANISTAN

Talibani pozivaju svet da prizna vladu u Kabulu

Međunarodna zajednica je nedavno povećala humanitarnu pomoć Avganistanu kako bi se odgovorilo na hitne potrebe, ali je sve veći broj građana "skliznuo" u siromaštvo, jer je zemlja suočena sa novčanom krizom i pogoršanjem stanja ekonomije

Objavljeno:

Vršilac dužnosti premijera Avganistana Mula Hasan Ahund pozvao je danas svet da prizna vladu u Kabulu jer su se za to stekli svi uslovi.

-Tražim od svih vlada, posebno islamskih zemalja, da počnu sa priznavanjem - izjavio je Ahund na konferenciji za medije.

Ahund i drugi funkcioneri talibanske administracije su na konferenciji za novinare, kojoj su prisustvovali i zvaničnici Ujedinjenih nacija, uputili su apel da se ublaže novčana ograničenja, okrivljujući zamrzavanje sredstava za sve veću ekonomsku krizu u zemlji.

1 / 9 Foto: Profimedia

-Kratkoročna pomoć nije rešenje; moramo pokušati da pronađemo način da suštinski rešimo probleme - rekao je Ahund.

Međunarodna zajednica je nedavno povećala humanitarnu pomoć Avganistanu kako bi se odgovorilo na hitne potrebe, ali je sve veći broj građana "skliznuo" u siromaštvo, jer je zemlja suočena sa novčanom krizom i pogoršanjem stanja ekonomije.

Strane sile oklevaju da priznaju talibanske vlasti koju su preuzele kontrolu u zemlji u avgustu prošle godine, dok su SAD zamrznule milijarde dolara bankovnih sredstava Avganistana i obustavile razvojna finansiranja što je nekad činilo osnovu avganistanske ekonomije.

Bonus video:

08:29

Aleksa, ako ovo gledaš, vrati se kući, mama mnogo pati što te nema: Jurić u programu uživo UPUTIO PORUKU mladiću za kojim se traga

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.