ITALIJANSKI GRADONAČELNIK ŠTRAJKUJE GLAĐU! Posle OSTAVKE ima samo jedan CILJ (VIDEO)
De Luka Sindako, Foto: Printscreen/Facebook/De Luca Sindaco di Messina

štrajk

ITALIJANSKI GRADONAČELNIK ŠTRAJKUJE GLAĐU! Posle OSTAVKE ima samo jedan CILJ (VIDEO)

De Luka, čelnik regionalnog pokreta Sicilia Vera, protestuje protiv pravila prema kojem samo vakcinisani i oni koji su preboleli koronu mogu da dođu i odu sa ostrva, bilo brodom ili avionom

Objavljeno:

Gradonačelnik Mesine, grada na Siciliji, započeo je u utorak štrajk glađu kojim se bori protiv vladinih mera za suzbijanje širenja korona virusa.

Kateno de Luka je tokom vikenda podigao šator u luci tog grada na Siciliji i otada spava tamo. Njegova namera je da simbolično "blokira" Mesinski prolaz, koji se nalazi između Sicilije i italijanskog kopna.

De Luka, čelnik regionalnog pokreta Sicilia Vera, protestuje protiv pravila prema kojem samo vakcinisani i oni koji su preboleli koronu mogu da dođu i odu sa ostrva, bilo brodom ili avionom, prenosi Hina.

Ovaj političar tvrdi da je država "zarobila" Siciliju. U ponedeljak je dao ostavku na mesto gradonačelnika, koja stupa na snagu u februaru, dok je utorak ujutru otišao korak dalje i preko Fejsbuka najavio da počinje štrajk glađu.

Vlada u Rimu od 10. januara sprovodi stroža pravila kako bi smanjila širenje virusa i pokušala da natera one koji ne žele da se vakcinišu, da se predomisle. Pravilo o vakcinisanima i onima koji su se oporavili od korona virusa sad se primenjuje na hotele, kongresne centre, restorane, skijališta, kao i na lokalni i drugi saobraćaj, kao što je trajektni.

Do sada se oko 80 posto Italijana u potpunosti vakcinisalo.

Bonus video:

01:35

KURIR NA MESTU NESREĆE NA PIJACI STARI MERKATOR: Čuo se jak prasak i vriska! Bilo je mnogo krvi

(Espreso/Hina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.