JUŽNA KOREJA POTPISALA SPORAZUM O PRODAJI RAKETA SA UAE! Vredan više MILIJARDI dolara
Raketa, Foto: Printscreen

NAORUŽANJE

JUŽNA KOREJA POTPISALA SPORAZUM O PRODAJI RAKETA SA UAE! Vredan više MILIJARDI dolara

Šeik Mohamed je objavio fotografije sastanka i rekao da se UAE zalažu za "strateško ekonomsko partnerstvo'' sa Južnom Korejom, jednim od najvećih svetskih uvoznika sirove nafte i finansijera energetskih projekata

Objavljeno:

Predsednik Južne Koreje Mun Džae In je danas, tokom posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), postigao preliminarni sporazum vredan više milijardi dolara o prodaji raketa zemlja-vazduh Abu Dabiju i obećao dublju saradnju.

Posle sastanka Mun Džae Ina sa premijerom UAE šeikom Mohamedom bin Rašidom Al Maktumom u Dubaiju, zemlje su potpisale memorandum o razumevanju za kupovinu južnokorejskog odbrambenog raketnog sistema srednjeg dometa u vrednosti od oko 3,5 milijardi dolara, javila je južnokorejska novinska agencija Jonhap.

Nisu navedeni detalji sporazuma, niti je bilo komentara iz UAE. Ali tokom nedeljnog sajma vazduhoplovstva u Dubaiju prošlog novembra, Ministarstvo odbrane Emirata je objavilo na Tviteru da planira da nabavi južnokorejski M-SAM, napredni sistem protivvazdušne odbrane koji presreće rakete na visini ispod 40 kilometara, rekavši da će to "predstavljaju kvalitativni dodatak mogućnostima nacionalne PVO".

Šeik Mohamed je objavio fotografije sastanka i rekao da se UAE zalažu za "strateško ekonomsko partnerstvo'' sa Južnom Korejom, jednim od najvećih svetskih uvoznika sirove nafte i finansijera energetskih projekata.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.