PROTEST NA MALTI PROTIV KOVID MERA: Izašlo na stotine demonstranata
Foto: Profmedia

demonstracije

PROTEST NA MALTI PROTIV KOVID MERA: Izašlo na stotine demonstranata

Demonstranti su marširali u glavnom gradu Valeti protiv epidemioloških mera, ali i protiv uvođenja kovid propusnica koje su neophodne za ulazak u restorane, teretane i barove

Objavljeno:

Na Malti su danas održani protesti stotine demonstranata protiv anti-kovid mera u toj zemlji.

Kako prenosi agencija Rojters, demonstranti su marširali u glavnom gradu Valeti protiv epidemioloških mera, ali i protiv uvođenja kovid propusnica koje su neophodne za ulazak u restorane, teretane i barove.

Nedeljni protest organizovala je grupa malih političkih stranaka, a glavna opoziciona nacionalistička partija je takođe kritikovala nove epidemiološke mere, rekavši da one ne postižu pravu ravnotežu između javnog zdravlja i sloboda ljudi.

Kako se navodi, mnogi od onih koji su na nedeljnom protestu uzvikivali „sloboda“ i „ne kovid propusnicima“ nosili su natpise na kojima je pisalo „Da li je zaista u pitanju zdravlje?“, „Vakcina je otrov“ i „Moje telo nije u državnom vlasništvu“.

Većina okupljenih je nosila zaštitne maske za lice, a policija je, kako navodi Rojters, viđena kako prilazi onim demonstrantima koji ne nose.

Ministar zdravlja Kris Fern branio je nove mere protiv korona virusa, koje stupaju na snagu sutra, rekavši da su potrebne za odbranu od omikron soja virusa, koji sada čini više od 90 odsto novih slučajeva.

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.