POGLEDAJTE ŠTA RADI POLICIJA U AUSTRALIJI! Da li se ovo zaista dešava? (VIDEO)
Deo sa snimka, Foto: Printscreen/Youtube/9 News Australia

nasilje

POGLEDAJTE ŠTA RADI POLICIJA U AUSTRALIJI! Da li se ovo zaista dešava? (VIDEO)

Policajcu iz Novog Južnog Velsa su „ograničena ovlašćenja“ i stavljen je pod istragu nakon što je na društvenim mrežama počeo da kruži video na kojem on obara jednog tinejdžera prilikom hapšenja, inače pripadnika domorodačke zajednice

Objavljeno:

Novi brutalni napadi australijske policije su sve učestaliji, a poslednjih nekoliko dana situacija je ekskalirala višestrukim nasiljem nad građanima ove zemlje.

U Australiji strahuju da bi nasilje mogao da eskalira kao što se desilo u SAD nakon ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda.

Policajcu iz Novog Južnog Velsa su „ograničena ovlašćenja“ i stavljen je pod istragu nakon što je na društvenim mrežama počeo da kruži video na kojem on obara jednog tinejdžera prilikom hapšenja, inače pripadnika domorodačke zajednice.

1 / 3 Foto: Printscreen/Twitter/ Nulta Tačka

Jedan od rođaka uhapšenog mladića rekao je da je on bio u parku, koji je manje od 100 metara udaljen od njegovog doma. Smatra da policija nije imala nijedan razlog da ga uhapsi.

Dečak je zadobio modrice na ramenu, posekotine na koljenu, licu i laktu i oštećeni su mu zubi, ali mu ništa nije slomljeno, prenosi RTS.

„Oko pet sati poslije podne policajci su patrolirali Vord parkom u Sari hilsu, i tada su razgovarali sa grupom tinejdžera. Sedamnaestogodišnji dečak je navodno zapretio policajcu, pre nego što je uhapšen u odveden u policijsku stanicu“, navela je policija u saopštenju.

Nasilje nad mladom devojkom

Drugi video snimak koji se pojavio pokazuje policajca koji doslovno guši mladu devojku golim rukama dok se ona bori za vazduh i pokušava da dozove njegove kolege kako bi ga sprečili da je ubije.

Oglasila se i načelnica viktorijanske policije

Na jednom od snimaka koji kruže društvenim mrežama evidentno je kako policajac prilazi čoveku s leđa i baca ga na pod pri čemu čovek ostaje bez svesti.

Načelnica vitktorijanske policije Šejn Paton u svojoj izjavi koju je dala na konferenciji za novinare povodom tog događaja pokušala je sramno da opravda ovakvo nasilje: ,,Uvek postoji zašto i zato kada je reč o ovakvim slučajevima, a kontekst je ovde najbitniji, ne mogu da budem ponosnija na policiju koja brilijantno radi svoj posao”- rekla je ona uprkos snimcima koji pokazuju sasvim suprotno.

Bonus video:

00:39

Potraga za nestalim Matejem Perišem

(Espreso/Novosti.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.